У львівських школах конфлікти між вчителями і батьками вирішуватимуть юристи

1992 0
У львівських школах працює 117 юристів, ще 10-ть шукають.
Фото: dilo.net.ua

Фото: dilo.net.ua

Через нове законодавство у галузі освіти, зміни ведення публічних закупівель та для постійного юридичного супроводу від вересня минулого року у кожній школі Львова запрацювали юристи. Також за потреби вони регулюватимуть конфлікти між вчителями та батьками. Про це Тvoemisto.tv розповіла керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

За її словами, наразі юристи є у всіх 117 львівських школах. Оскільки нещодавно до Львівської ОТГ приєдналося ще 10 шкіл, саме зараз підшукують юристів й для них.

Читайте також: Школи і дитсадки у Львові повертаються до звичної роботи

«Усі школи зараз є автономними, самостійно ведуть фінансово-господарську діяльність, проводять тендери, та й загалом на керівників навчальних закладів перейшло багато повноважень. Тому, ми прийняли рішення ввести у школах таку посаду, як юрист. При цьому на рівні Міністерства освіти таких штатних одиниць в навчальних закладах не передбачили. Юристи займатимуться забезпеченням належного юридичного супроводу щодо організації та проведення тендерних закупівель у закладах загальної середньої освіти, виконуватимуть обов’язки відповідальної особи за всі торги», – каже Зоряна Довганик.

Юристи також зможуть регулювати конфліктні питання й між вчителями та батьками, якщо такі проблеми виникатимуть і коли справа перейде в юридичну площину.

«Так, якщо виникнуть якісь проблеми, наприклад, із вчителями та батьками, шкільні юристи допомагатимуть директорам регулювати такі конфлікти», – додала головна освітянка.

Заробітні плати юристи отримують з бюджету міста, із коштів, які передбачили на освітню галузь. Наразі вона мінімальна, тобто 6 тис. грн.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!