У Львові планують реконструювати трамвайні колії на Княгині Ольги

5946 1
Почати реалізацію проекту планують із наступного року за наявності фінансування.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

У Львові планують реконструювати трамвайні колії на вулиці Княгині Ольги, аби по них могли їздити і трамваї, і автобуси. Про це під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Львівські депутати підтримали петицію про розмороження проекту метро у Львові

За його словами, виконком міськради має надати ЛКП «Львівавтодор» функції замовника для реконструкції трамвайних колій, після чого можна буде приступити до розробки проектно-кошторисної документації.

«По вул. Княгині Ольги ліва та права смуги будуть для машин, а посередині буде їздити громадський транспорт», — сказав Андрій Садовий.

Почати реалізацію проекту планують із наступного року за наявності фінансування та враховуючи вже розпочаті ремонти. Трамвай на Княгині Ольги курсує виділеною смугою та шляхопроводом, який збудували у 80-х роках минулого століття. 

Додамо, що раніше реконструювати трамвайні колії на Княгині Ольги планували ще 2017 року. Тоді ж мали змінити організацію руху вздовж вулиці та облаштувати нові зупинки. 

Читайте також: На вулиці Княгині Ольги планують побудувати два ТРЦ та багатоповерхівку

Нагадаємо, на нині на вулиці Княгині Ольги триває реконструкція хідників, разом із якими прокладають велодоріжку. Також виконком міської ради затвердив схему розвитку трамвайних маршрутів Львова, яка передбачає добудову трамвайної колії від вулиці Трускавецької до вулиці Вернадського. Відповідну петицію також й підтримали депутати.

Ольга Коваль

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 

 

15 Липня, 2019 22:07
x Полоси чи смуги?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!