У Львові – дим і неприємний запах: мешканцям радять зачиняти вікна

13870 0
Сьогодні, 6 вересня, мешканці різних районів Львові скаржаться на задимлення та неприємний запах. Надзвичайники припускають, що горить торф, і радять львів’янам зачиняти кватирки.
Фото: facebook-сторінка "Варта1", соцмережі

Фото: facebook-сторінка "Варта1", соцмережі

«Усі чуємо запах, бачимо задимлення. Наші фахівці здійснюють об’їзд навколо Львова. До нас не надходило жодних звернень щодо займання, тому самостійно шукаємо джерело. Звичайно, це може бути пожежа в екосистемі: або трава й сміття, або торф. Поки більше схиляємося до версії з торфом», – зазначила у коментарі Tvoemisto.tv Христина Авдєєва, представник прес-служби ГУ ДСНС у Львівській області.

За її словами, працівники ДСНС моніторять соціальні мережі та бачать, що на задимлення і поганий запах скаржаться мешканців усіх районів Львова. «Не можна сказати, що це добре впливає на львів’ян. Це не критична ситуація, але радимо бути обережними людям, які мають, наприклад, астму чи інші хронічні захворювання дихальних шляхів. Загалом радимо зачиняти вікна, щоб тимчасово обмежити доступ забрудненого повітря до помешкань», – додала Христина Авдєєва. 

Тим часом львів'яни наповнюють інтерактивну карту "Запах у Львові", позначаючи локації, де у місті зараз помітний неприємний запах і дим. 

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!