Політична реклама

У Львові бракує ІТ-спеціалістів. Як стати ІТшником?

4419 1
У Львові в галузі ІТ працює 11 тис. людей, з них 6-7 тисяч – у сфері аутсорсингу. Попри те, щороку спостерігається брак кадрів – близько 2 тис. осіб.
hronika.info

hronika.info

Про це tvoemisto.tv повідомив виконавчий директор кластеру ІТ у Львові Степан Веселовський.

«Цього року ми очікували зростання в галузі на 20-40%. Однак події, що відбуваються в країні, та загроза зовнішньої інтервенції впливають на спокій. А що люблять ІТшники? Вони люблять спокій. Тому очікуваного зростання ми не бачимо і не прогнозуємо. Але немає і падіння. ІТ-індустрія зайняла позицію вичікування. Водночас маємо дефіцит кадрів», – сказав Степан Веселовський.

З його слів, загалом у Львові людей, що працюють в ІТ, близько 11 тисяч. «Але є велика похибка, адже багато компаній є непублічними чи ми про них взагалі не знаємо. 6-7 тисяч з цих людей працюють в ІТ-аутсорсингу, решта – в ІТ-відділах компаній тощо. Крім того, є компанії зі Сходу України, які вже відкрили у Львові маленькі офіси. Також є ті, які в процесі, і ті, які думають переїжджати. Переважно це харківські та кримські компанії», – сказав Степан Веселовський.

«Як свідчить минулорічний звіт Єврокомісії, до 2020 року в Європі буде 950 тис. незакритих вакансій в ІТ. Львівський кластер ІТ та бізнес-послуг почав розв’язання цієї проблеми, в той час як в Європі лише стали над цим замислюватися. Там була створена ініціатива Grand Coalition, яка, зокрема, запропонувала трансформувати не пов'язаних з ІТ людей в ІТ-спеціалістів. Пройшовши короткий курс, вони починають працювати тестувальниками, дизайнерами, девелоперами. Це – хороша тенденція», – сказав він.

Пройти схожі курси зокрема можна у і Львові в школі тестування. Така школа працює в місті вже другий рік. Школа пропонує базовий курс тестування програмного забезпечення, автоматизоване тестування веб-аплікацій, основи управління проектами в ІТ тощо.

Крім того, Львівський ІТ-кластер проводить у загальноосвітніх школах міста презентації на батьківських зборах, де фахівці галузі розповідають про переваги роботи в ІТ.

ТЕГИ: Львів, ІТ

Читайте також:
8 Січня, 2017 22:59
Аня
До речі, добре курс для тестерів qaschool.com.ua/presentation.html і презентація безкоштовна.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!