У Львові вимагають відставки керівника поліції області. Фото

4357 0
Через акцію та ходу ускладнено рух транспорту в центрі міста.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні, 1 жовтня, у Львові перекритий рух транспорту через пікет проти начальника ГУ Нацполіції у Львівській області Василя Віконського. Про це повідомляє кореспондентка Tvoemisto.tv.

Також учасники заходу виступають проти постачання російського вугілля на територію України.

Через пікет, в якому беруть участь кілька десятків людей, вулицею Винниченка перекритий рух. На місці працює патрульна поліція.

Акцію, що має тривати до 12:00, організувала низка активістів, серед яких координаційна рада учасників бойових дій Львівщини, громадська рада при Львівській ОДА, молодіжна рада об'єднання профспілок Львівщини, Львівська територіальна організація профспілки вугільної промисловості Львівщини, регіональне відділення незалежної профспілки гірників України тощо.

Читайте також: «Ви вже на Львівщині». Як представляли нового очільника поліції області

Окрім того, серед пікетувальників є голова ГФ «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський.

Начальнику Нацполіції у Львівській області закидають силовий розгін поліцією учасників протесту проти ввезення російського вугілля, що відбувся 21 вересня на залізничній станцій біля м. Соснівка.

У Соснівці кілька тижнів активісти блокували вагони з російським вугіллям, після чого поліцейські розігнали людей та відкрили кримінальне провадження, оскільки пікетувальники блокували залізничні колії.

Під час апаратної наради Василь Віконський підтвердив, що наказ про застосування сили у Соснівці віддав він особисто, водночас Маркіян Мальський зазначив, що на його думку, в Соснівці поліція перевищила свої повноваження.

«Вимагаємо негайної відставки Василя Віконського, а також провести об’єктивне службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів, встановити винних та притягнути їх до відповідальності. А ще припинити постачання вугілля від країни агресора, натомість інвестувати кошти у модернізацію та покращення державних підприємств вугільної промисловості, а також забезпечити розвиток та достатнє фінансування вітчизняного вугільного сектору», - ідеться у вимогах протестувальників.

Близько 9:20 учасники акції вирушили ходою до ГУ Нацполіції у Львівській області, що на площі Григоренка. Відтак проїзд вулицею Винниченка відкрили.

Нагадаємо, 24 вересня аналогічний протест вже відбувся. Тоді його учасники увірвались у приміщення ЛОДА, де тривала апаратна нарада.

Фото: Твоє місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!