У Львові достатній запас крові, але просять записуватися в резерв. Як це зробити

1325 0
Люди можуть заповнити анкети і прийти, коли виникне потреба.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Хоча в останні дні до Львова й області привозять чимало поранених військових, цивільних, які зазнали травм внаслідок обстрілів чи ракетних ударів під час повномасштабної війни Росії проти України, донорської крові вистачає. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив директор Львівського обласного центру крові Ярослав Дяків.

«Донорська кров є, нагальної потреби в тому, щоби здавати її, немає. До нас надходять запити від організацій, лікарень, але це не означає, що кров відсутня. Її добираємо виключно за потреби», – каже він.

За словами директора Центру крові, людям, які хочуть стати донорами крові, найкраще записатися у резерв. У Львові пошуком та координацією таких людей займаються волонтери, зокрема, – благодійний фонд «Із янголом на плечі» та ДонорUA.

Читайте також: В Україні запускають сервіс для координації донорів крові

«Непотрібно оббивати пороги Центру крові. Хочете здати кров – заповніть резерв. Люди можуть заповнити анкети і прийти, коли виникне потреба», – додає він та пояснює, що стосується груп крові. Сьогодні вона може бути одна, а завтра вже іншою, тому й потрібно, аби заповнили резерв.

Як зазначає Благодійний фонд «Із янголом на плечі», усіх, хто хоче здати кров і стати донорами крові в резерві, просять заповнити форму. Зареєструватися у резерв можна і на ДонорUA. Для цього варто перейти за посиланням.

Ставлять у резерв також у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги. Усі деталі – за номерами телефонів: 066 018 09 19 та 258 11 11.

Нагадаємо, львів’ян просять перевіряти, чи потрібна кров для військових у медзакладах. Наразі немає екстреної необхідності у крові від донорів. Детальніше про те, хто може бути донором і як до цього підготуватися, можна прочитати тут.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!