У Львові Грицька Чубая вшанують музично-поетичним симфо-арт-концертом

1705 0
Спеціальні гості – Юрій Андрухович, Мар’яна Савка, Сергій Жадан та оркестр «INSO-Lviv».
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Під час 26 Book Forum у Львові презентують проєкт до 70-річчя культового поета Грицька Чубая «Чубай. Україна. Любов». У програмі – симфонічний концерт, відеоарт та багато іншого. Про це Tvoemisto.tv повідомили організатори.

Вечір відбудеться 20 вересня о 20:00 у театрі імені Марії Заньковецької. Презентуватиме проєкт та альбом-книжку «POETY» Соломія Чубай.

Читайте також: Що читають українські письменники та їх діти

Грицько Чубай і близьке до нього літературно-мистецьке середовище витворили новий канон української культури. Проект «Чубай. Україна. Любов» – поезія та музика, що об’єднує століття: від Лесі Українки до Грицька Чубая, від Василя Стуса до Сергія Жадана.

«Це проєкт, що засвідчує спадкоємність української поезії, а також любові і пам’яті впродовж століть. Любов і пам’ять наша поезія пронесла крізь дві світові війни – і, незважаючи на них, аж до ХХІ ст., Майдану, анексії Криму, війни на Донбасі та інших випробувань, долати які судилося поколінням народжених у вже Незалежній Україні», – говорять організатори.

«Неймовірні пісні зазвучать вперше у супроводі симфонічного оркестру на слова Лесі Українки, Павла Тичини, Миколи Вінграновського, Василя Стуса, Грицька Чубая, Наталі Білоцерківець, Юрка Іздрика, Маріанни Кіяновської, Мар’яни Савки, Сергія Жадана», – додають вони.

Співатиме Соломія Чубай разом з Віктором Морозовим та Сергієм Жаданом у супроводі гуртів «Джалапіта», «Rockoko», Ігора Гнидина (барабани) та Академічного симфонічного оркестру «INSO-Lviv».

Читайте також: Твори українських письменників переклали англійською та видали у штатах

Спеціальними гостями вечора будуть Юрій Винничук, Юрій Андрухович, Мар’яна Савка. Відеоарт – у виконанні луганського митця Олексія Хорошка. Ведучою буде Тетяна Пилипець.

Альбом-книжка авторки проєкту Соломії Чубай, доньки поета Грицька Чубая, вийде двома мовами – англійсько та українською. Це 10 пісень-симфоній на слова 10 культових поетів України. В альбомі звучатиме голос Грицька Чубая, де він начитує одну з найкращих своїх поем «Відшукування причетного». Також в альбомі у супроводі симфонічного орекстру вперше зазвучить поема Грицька Чубая «Вертеп», яку виконуватимуть Юрій Андрухович та Сергій Жадан.

Музика до альбому написана Соломією Чубай та учансиками гурту «Джалапіта». Оркестрове аранжування виконав гурт «Rockoko», а запис зробили на студії Майка Скайборна. Дизайн альбому – Олексія Вдовиченка, DisignRepublic.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!