У Львові хочуть розширити туристичний центр. Які локації «віддадуть» туристам

6093 0
Центр Львова – перенавантажений туристами. Зокрема, через площу Ринок проходять понад 90% оглядових маршрутів. У місті планують розширити туристичний центр та пропонують нові цікаві простори для атракцій.
фото: www.slovoidilo.uа

фото: www.slovoidilo.uа

Торік Львів відвідало понад два мільйони туристів. Більшість масових заходів, виступів та концертів концентруються саме в центральній частині міста, зокрема на площі Ринок. Аби розвантажити центр, місто працює над Концепцією розподілу туристичного навантаження.

«Ми бачимо у Львові перенасичення. Потоки туристів через центр треба зменшувати, – прокоментувала для Tvoemisto.tv Галина Гриник, заступниця начальниці управління туризму ЛМР. – Найпроблемнішою зоною є площа Ринок, через яку проходять понад 90% усіх туристичних маршрутів».

До ареалу, який потребує першочергового розподілу туристичного навантаження, входять: просп. Свободи включно з алеєю (ліва сторона), пл. Торгова – пл. Князя Ярослава Осмомисла – вул. Гонти – вул. Кривоноса – вул. В. Винниченка – пл. Митна – вул. Франка – пл. Соборна – пл. Галицька – пл. Міцкевича.

Згідно з концепцією, потенційно привабливими є об’єкти: площі Старий Ринок, Олекси Гасина, Святого Теодора, Митна, Князя Ярослава Осмомисла, Василя Вишиваного, Університетська, Петрушевича, Святого Юра, Музейна; райони історичних дільниць Підзамче, Кастелівка, Новий Світ, Левандівка, Майорівка; парки, сквери, околиці Львова, м. Винники, смт Брюховичі.

«У пішохідній зоні Львова вже достатньо атракцій, тому варто не накопичувати їх, а розширювати межі туристичних маршрутів Львова та відкривати нові привабливі місця як для туристів, так і для мешканців міста. У Львові є понад сто храмів, тому цікавим є маршрут «Дорога духу і добра», маршрут «Парками Львова», який поєднує зелені зони Львова. Необхідно популяризувати маршрути «Науковий Львів» по місцях різних винаходів, що були зроблені у Львові, «Промисловий Львів», «Астрономічний Львів» тощо», – йдеться в описі до концепції.

Читайте також: А полякам тут комфортно? Чого бракує туристам у Львові

Серед проектів, які вже розвиваються, – район Підзамче та вулиця Коновальця. Про це розповіла начальниця управління туризму ЛМР Галина Малець: «Зараз ми створюємо єдину систему міської навігації. Цього року буде також реалізовано проект «Літо на Високому Замку». Наша ціль – покращення туристичної пропозиції Львова. Саме креативної та культурної пропозиції». Вона додала, що у Львові планують запровадити низку нових екскурсійних маршрутів, серед яких: «Lviv street art», Smart–маршрути, Музей міста, історична Львівська залізниця тощо.

Читайте також: У Львові хочуть запустити екскурсії на раритетних електромобілях. Фото

В управлінні туризму додають, що туризм – це не лише емоції, але й економіка: «Згідно з даними аналізу від Міністерства економічного розвитку та торгівлі, 26 туристів – це одне робоче місце. Тобто у 2016-му році 100 000 мешканців Львова обслуговували саме туристів. Це 13% від кількості населення. Також є дані від Податкової служби про те, що в 2016-му році 71 000 000 грн – це податки, які сплатили підприємці в галузі туризму у бюджет міста».

За словами Галини Гриник, нові локації мають бути зручними як для мешканців, так і для туристів. Зокрема, йдеться про розвинену та зручну інфраструктуру, можливість проведення різноманітних заходів, відкриття нових ресторанів, готелів та інших об'єктів, які приваблять туристів. Водночас, додає вона, місто має забезпечити для львівських підприємців такі умови, аби їм було вигідно розвивати свій бізнес тут.

Читайте також: Звідки і за чим туристи їдуть до Львова. Результати дослідження

Пропоновані зони
для проведення культурно-мистецьких масових заходів
(детальніше – за посиланням)

Підготували Петро Ткачишин, Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!