У Львові хочуть створити департамент міської агломерації

1651 0
Завтра це питання розглянуть на сесії ЛМР.
Фото: i.ytimg.com

Фото: i.ytimg.com

У Львівській міськраді зареєстровано ухвалу про створення департаменту міської агломерації. Це питання депутати мають розглянути завтра, 13 лютого, під час засідання сесії.

У повноваження департаменту міської агломерації входитиме формування та реалізація політики міської ради та її виконавчих органів у сфері співпраці Львова та територіальних громад сіл, селищ, міст, що розташовані у зоні впливу міста.

Читайте також: Чи зможе Львів удвічі збільшити свою територію та приєднати 20 сіл та містечок

Також він має створювати умови для представництва інтересів мешканців сіл, селищ, міст, що розташовані у зоні впливу міста, у виконавчих органах міської ради і моніторити інформацію про матеріально-технічний стан цих територіальних громад.

Додамо, Львів хоче приєднати 20 навколишніх населених пунктів, але велика частка з них, зокрема Винники, Брюховичі, Лисиничі, є проти і виступають за створення власних ОТГ.

Читайте також: Брюховичі хочуть створити власну ОТГ

Раніше т. в. о. директора департаменту економічної політики ЛОДА Степан Куйбіда у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що наприкінці тижня має відбутись ще одне засідання міжвідомчої групи щодо напрацювання адміністративно-територіального устрою Львівської області. Тоді має бути ухвалене остаточне рішення і остаточний перспективний план територій Львівщини скерують на розгляд Кабміну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!