У Львові хочуть відреставрувати балкони в будинку-пам’ятці на площі Галицькій

1854 0
Запланована вартість робіт – майже 1,6 млн гривень.
Фото: wikimapia.org.

Фото: wikimapia.org.

Управління охорони історичного середовища ЛМР оголосило тендер на реставрацію еркерів та балконів будинку-пам’ятки архітектури місцевого значення на площі Галицькій, 7.

Планується, що плити балконів, серед іншого, оброблять антимікробними засобами, облаштують там гідроізоляцію, реставрують бетонні та залізні елементи, що також оброблять антикорозійним засобом.

Читайте також: Історія площі Галицької у 10 фото

У технічній специфікації до тендеру ідеться також про те, що в будинку пластикові вікна замінять на дерев’яні. Аукціон має відбутись 10 грудня.

Кам'яниця №7 на Галицькій площі зведена у 1902 році архітектором Карелом Боубліком в історичному стилі. До 1934 року тут була кав'ярня «Центральна», в якій збирались поети-молодомузівці.

Нагадаємо, 15 листопада завершився прийом заявок від мешканців на участь у Програмі співфінансування реставраційних робіт у будинках-пам'ятках архітектури. Заявки подали мешканці 19 будинків-пам’яток. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!