У Львові хочуть створити програму допомоги важкохворим дітям

1494 0
Через брак коштів невиліковно хворі діти можуть залишитися без спеціалізованого харчування.
Photo by Senjuti Kundu on Unsplash

Photo by Senjuti Kundu on Unsplash

БФ «Крила надії» 3 роки опікується важкохворими дітьми хоспісу, забезпечує 60 дітей спеціалізованим харчуванням на 200-300 тисяч гривень щомісяця. Однак із забезпеченням почалися перебої і труднощі, тому Фонд звернеться до органів місцевого самоврядування, щоб вони почали фінансувати потреби важкохворих дітей. Про це Тvoemisto.tv розповіла координаторка паліативної програми БФ «Крила надії» Анастасія Ткачук.

Читайте також: Важкохворі діти у Львові опинились у зоні ризику. Як допомогти

«У мене телефн розривається, коли буде харчування. Забезпечення паліативних дітей має лягати на плечі органів місцевого самоврядування. Ми хочемо внести зміни у міську та обласну програми щодо забезпеченння важкохворих дітей цим спеціалізованим харчуванням», – розповіла Анастасія Ткачук.

Також у Фонді планують провести тренінги для пацієнтів та інших організацій, які допомагають хоспісам, як правильно писати звернення щодо допомоги.

Восени фонд також планує організувати фотовиставку про роботу хоспісів та життя невиліковно хворих пацієнтів. ЄС підтримує БФ у напрямку паліативної допомоги.

Читайте такожТі, що потребують захисту щодня. Історії важкохворих дітей

У «Крилах надії» наполягатимуть на повному забезпеченні хворих дітей харуванням. Вартість харчування однієї дитини становить в середньому 4 тисячі гривень на місяць. 

«Кількість діток з кожним разом росте. Важливо, щоб усі змогли отримувати спеціалізоване харчування. Але ми, до речі, також крім калорійних сумішей та розчинів, закуповуємо ще каші для дітей», – розповіла Анастасія Ткачук.

Фінансування швидше за все почнеться із 2021-го року.

Детальніше про проблеми зі спеціалізованим харчуванням та медзабезпеченням читайте в матеріаліТvoemisto.tv Ті, що потребують захисту щодня. Історії важкохворих дітей

Христина Гоголь

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!