У Львові перенесли трамвайну зупинку на Дорошенка

4545 0
Посадкову платформу на зупинці зробили підвищеною та облаштували на ній тактильну плитку для людей із вадами зору.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

У суботу, 21 липня, на вулиці Дорошенка у Львові почала діяти нова зупинка громадського транспорту, який їде із центру. Розташована вона приблизно на 100 метрів ближче до проспекту Свободи, ніж стара зупинка, яка вже не діє. 

На зупинці вже встановлені відповідні дорожні знаки та розклад руху трамваїв. Посадкову платформу на зупинці зробили підвищеною та облаштували на ній тактильну плитку для людей із вадами зору. Водночас павільйон зі старої зупинки поки не перенесли. Раніше в прес-службі ЛМР повідомляли, що встановити на новій зупинці павільйон мають найближчими днями.

Нагадаємо, що впроваджувати реорганізацію руху та пішохідну зону на початку Дорошенка поки що не будуть, оскільки, за словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрія Білого, наразі затримується доставка світлофорних об’єктів.

Читайте також: Чому потрібно закрити початок вулиці Дорошенка для приватного транспорту

Окрім того,  минулого тижня у коментарі Tvoemisto.tv, очільник Галицької РА Андрій Зозуля розповів, що цими вихідними планують тестово впровадити реорганізацію руху. Втім її довелося відкласти.

Нагадаємо, рішення про реорганізацію руху на вул. Дорошенка ухвалили торік у травні на засіданні міської комісії з питань безпеки дорожнього рухуЗгідно з новою схемою, приватний транспорт рухатиметься по вулиці Гнатюка, далі — Університетською та Словацького в напрямку Головної пошти. У напрямку до центру, як і раніше, їхатимуть по вулиці Коперника. Також лишиться доступним проїзд із вул. Ліста до Костюшка через Банківську. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!