У Львові заснували ще один футбольний клуб «Карпати»

5367 0
Засновником є підприємство «Західний Буг» із статутним фондом в 1 млн грн.
Фото: ФК "Карпати"

Фото: ФК "Карпати"

Цього тижня, 14 жовтня, у Львові зареєстрували ТОВ «ФК «Карпати». Про це Тvoemisto.tv розповів Степан Юрчишин, якого призначили генеральним директором футбольного клубу. Спортивним директором та головним тренером став Андрій Тлумак.

«Так, мене призначили керівником і генеральним директором футбольного клубу «Карпати». Засновником є підприємство «Західний Буг», який внесе статутний фонд у розмірі 1 млн грн, але найближчим часом буде зміна складу учасників через залучення інших підприємств до статутного капіталу», – каже Степан Юрчишин.

За словами Степана Юрчишина, найімовірніше, у найближчий вівторок відбудеться пресконференції, на якій розкажуть детальніше про плани і розвиток клубу.

Виконавчий директор «Карпат» Ростислав Ящишин зазначив Тvoemisto.tv, що інформацію про «начебто перезаснування» чув, але вважає її дивною.

«Як можна відродити і перезаснувати те, що вже давно є. Таку інформацію чув, але коментувати немає що. До цього не ставлюся ніяк, бо не маю жодного стосунку. Багато чого тут не зрозуміло, тому більше інформації дати не можу», – каже Ростислав Ящишин.

Капітани і тренери «Карпат» різних років вже оприлюднили звернення:

Останніми роками нас непокоїть ситуація з львівськими «Карпатами», яким в різні періоди ми віддали частинку свого життя. Тривалий конфлікт між двома співвласниками та фінансові негаразди клубу призвели до скандального виключення клубу зі змагань в останньому сезоні Прем'єр-ліги та переведення в найнижчий клас професіонального футболу. Практично всі гравці основи покинули команду і сьогодні вона опинилась вже на дні другої ліги, програвши 4 з 5 стартових матчів. Минулого тижня клуб буквально викинули з бази в Брюховичах, на якій він тренувався останні десятиліття. Задля порятунку бази для виховання юних футболістів, дитячо-юнацьку футбольну школу клубу прийняли на баланс міста.

Останньою крапкою в цій «історії» стала для нас відмова клубу від традиційного логотипа з золотим левом на зеленому фоні. Легендарний клуб практично знищений. Ми не можемо в цій ситуації стояти осторонь. Не бачимо іншого виходу з цієї ситуації, як відродження легендарної команди з нової чистої сторінки.

І якщо для цього знову треба пройти весь шлях становлення клубу, кожен з нас, де б він сьогодні не перебував, готовий передати відродженому клубу весь свій досвід, справжній карпатівський дух та віру у перемогу.

«Карпатам» у Львові – бути!

Ігор Кульчицький – капітан команди (1968-1973)

Ростислав Поточняк – капітан команди (1976-1977)

Степан Юрчишин – капітан команди (1980-1981, 1990-1991)

Олександр Чижевський – капітан команди 1994-1999)

Андрій Тлумак – капітан команди (2002, 2006-2007, 2009-2012)

Ігор Худоб’як – капітан команди (2010-2013, 2016-2017)

Мирон Маркевич – головний тренер.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!