У Львові планують облаштувати близько 200 нових паркувальних місць

1303 0
Щоб облаштувати один паркувальний майданчик, потрібно близько 30 тисяч гривень.
Фото: Ігор Зінкевич

Фото: Ігор Зінкевич

До кінця вересня у Львові планують облаштувати близько 200 нових паркувальних місць, оператором яких є ЛКП «Львівавтодор». На облаштування одного паркувального майданчика потрібно близько 30 тисяч грн. Зараз австановлють інформаційні табло, дорожні знаки, малюють розмітку. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило. 

За його словами, у серпні відбувся конкурс з визначення операторів паркування з низки майданчиків, де було близько 10 лотів. Ті ділянки, які розташовані в межах пішохідної зони міста, планують облаштувати до кінця вересня. Йдеться про вулиці: Корнякта, Друкарська, Федорова, пл. Підкови. З мешканців, клієнтів готелів і від людей, які заїжджають та мають перепустки на в'їзд в центральну і пішохідну зони міста, братимуть кошти за паркування. 

Читайте також: У Львові для проїзду закрили ще одну ділянку вулиці Шевченка. Схема об'їзду

«Вартість паркування залежить від зони міста. Кожна зона і кожен вид майданчика для паркування має свій розмір плати. Наприклад, на вул. Валовій в районі «Вернісажу»  30 грн за годину. Чим далі від центру міста, тим плата є меншою», – каже він. 

Також до кінця вересня мають облаштувати паркувальні місця на вул. Шолом-Алейхема, Під Дубом, Листопадового Чину. На частині вже реконструйованої вул. Степана Бандери планують 66 нових паркомісць.

«Щоб облаштувати один паркувальний майданчик, потрібно близько 30 тисяч гривень. Однак ціна може бути як меншою, так і більшою, бо потрібно нанести розмітки, облаштувати дорожні знаки, інформаційні табло, зробити певний благоустрій тощо», – додав він.

Олег Забарило зазначив, що у Львові за укладеними департаментом міської мобільності договорами є 4602 паркомісця, з суб'єктами господарської діяльності – 179 договорів. Основна кількість паркувальних місць – у центральній частині міста. Приміром, у Галицькому районі – 1270 паркомісць. Щодо орендованих земельних ділянок, якими користуються субʼєкти на підставі укладених договорів з департаментом містобудування, зокрема, земельних ресурсів є – 12 341 паркомісце.

Читайте також: Перехрестя шести вулиць. Чому так складно проїхати Сахарова – Вітовського і що з цим робити

Нагадаємо, що на вул. Пекарській, на відрізку від вул. Тершаковців до вул. Шімзерів, облаштують паркувальний майданчик на 56 місць. Загалом на яких умовах сьогодні можна паркуватися у Львові та які завдання Плану дій ПСММ у сфері паркування хочуть реалізувати протягом кількох наступних років у місті, дізнавалося Tvoemisto.tv.

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!