У Львові планують створити велопатруль

2289 0
Патрульні на велосипедах працюватимуть у парках і середмісті.
Фото: прес-служба Консультативної місії та поліції

Фото: прес-служба Консультативної місії та поліції

Восени у Львові може з'явитися велопатруль. Про це Tvoemisto.tv розповів шведський поліцейський Матс Люнґвальд.

Він приїхав в Україну на запрошення українського уряду до Консультативної місії Європейського СоюзуВона консультує цивільні (невійськові) служби безпеки, розробляє стратегію й організовує комунікацію між силовими органами в Україні та закордоном, допомагає з обладнанням. Місія не має виконавчих функцій, її завдання – пропонувати українським партнерам найкращий спосіб організації процесів та розв’язання проблем.

"Ми працюємо з Університетом внутрішніх справ. Допомагаємо їм обставити спеціальну кімнату для тренування поліції. З часом сподіваємось, що кожен майбутній поліцейський пройде через академію поліції. Щомісяця європейські експерти проводять тренінги не лише для поліцейських, а й для співробітників прокуратури та суддів", – розповідає Матс Люнґвальд.

Читайте також: Копи на велосипедах. Як ЄС допомагає реформувати львівську поліцію

"Вони загалом добрі учні, хоча важко весь час зберігати високий рівень мотивації, – відгукується про них Матс Люнґвальд. – Ми підтримуємо й надаємо обладнання для communitypolicing, щоб вони були помітнішими для громадян. Забезпечуємо їх велосипедами. Сподіваюся, вже восени у Львові буде команда з десяти поліцейських на велосипедах. Вони були відібрані, пройшли спеціальний тренінг. Працюватимуть у парках і в середмісті. Це зручно для громадян – звернутись до поліцейського, який буде поруч. До того ж, у Львові є проблема з заторами на дорогах, і поліція на велосипедах буде корисною".

Поліційні велопатрулі вже є в кількох українських містах, зокрема Харкові та Мукачеві.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!