У Львові планують встановити підземні контейнери для сміття

6036 1
Віднедавна сміття з Галицького району Львова вивозить нова компанія, яка встановила контейнери незвичного для мешканців зразка. Власник фірми повідомив, що у планах – облаштувати підземні контейнери.
Першу систему підземних сміттєвих контейнерів впровадило фінське підприємство Molok Oy (фото: prybyralnyk.com.uа)

Першу систему підземних сміттєвих контейнерів впровадило фінське підприємство Molok Oy (фото: prybyralnyk.com.uа)

З 1-го грудня у Галицькому районі Львова з’явилися нові контейнери для сміття. Їх облаштувало ТзОВ «Грінера Україна» – компанія, що виграла конкурс перевізників ТПВ. Власником цієї фірми є Богдан Михалусь, який проживає у США та є позаштатним радником міського голови з питань інфраструктури.

За словами Богдана Михалуся, якщо пілотний проект вдасться реалізувати повністю, то надалі планують встановити підземні контейнери. Нова «закрита» технологія має обмежити поширення неприємного запаху містом, а також ускладнити доступ до сміття безпритульних. Проте на запитання, куди зараз вивозять сміття з нових контейнерів, Богдан Михалусь конкретно не відповів.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Підземні контейнери для сміття у Києві
(джерело: www.gorodkiev.com.uа)

Додамо, рішення про встановлення підземних контейнерів погодив виконавчий комітет Львівської міськради 21-го жовтня. Як повідомив у коментарі Львівському порталу тодішній начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець, підземні контейнери естетичніше виглядатимуть в центрі міста.

«Треба впроваджувати щось нове. Ми пропонуємо сміттєві контейнери в центральній частині міста просто сховати  під землю. Це буде гарно виглядати. На майданчику буде місце, умовно, труба, де мешканець буде скидати свої пакунки з ТПВ, окремо – пластикові пляшки. Приїжджатиме велика машина, яка буде діставати цей контейнер…. Подібний досвід є в Німеччині, Чехії, Польщі», – пояснив він.

Читайте також: Шлях пляшки: куди потрапляє пластик, який сортують львів’яни

Нагадаємо, у 2010 році в місті запровадили роздільний збір побутових відходів за чотирма фракціями: загальне сміття, скло, папір і пластик. Відтоді у львівських дворах почали з’являтися контейнери з відповідними написами та закликами викидати сміття окремо.

Збором та вивезенням сміття у Львові до цього займалися п’ять підприємств: одне комунальне (ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс») і чотири приватні (ТзОВ «АВЕ-Львів», ТзОВ «Спецавтотранс-Львів», ТзОВ «Санком», ТОВ «ДВ-Екосвіт»).

Підготувала Оксана Козачок

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів
за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia


Читайте також:
16 Грудня, 2016 10:02
axab Реанімаційний Пакет Реформ закликає Парламент України нарешті прийняти децентралізаційні законопроекти:
[***]://rpr.org.ua/news/reanimatsijnyj-paket-reform-zaklykaje-parlament-nareshti-pryjnyaty-detsentralizatsijni-zakonoproekty/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!