У Львові планують висадити майже 10 тисяч дерев. Інтерактивна мапа

3603 0
На районні адміністрації Львова виділили по 200 тисяч на озеленення.
фото: Олександр Шутюк

фото: Олександр Шутюк

У Львові планують висадити до 10 тисяч дерев, серед яких клени та липи. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту містобудування Сергій Коровайник.

Читайте також: Різати не можна пересадити. Хто у Львові може зрізати дерева

«Торік разом із небайдужими мешканцями та підприємцями місту вдалося висадити більше 6 тисяч дерев. Цього року можемо говорити про цифру в 7-8, загалом, до 10 тисяч дерев», — розповів Сергій Коровайник.

Наразі з міського бюджету на висадження дерев виділили понад 1 млн із якого Шевченківський район отримає 400 тисяч, а решта — по 200 тисяч на озеленення. Кожна адміністрація самостійно визначала вид дерев, які садитиме у районі.

Цього року Львівська міськрада виділила 930 тисяч гривень на саджанці у парках. Ними опікується ЛКП «Зелений Львів». 

«У середньому до 50 дерев купляють мешканці. Орієнтовна ціна дерева від 2 тис. до 5 тис. грн, залежно від сорту дерева. Місто ж закупляє саджанці через тендерні процедури. Минулого року це була компанія з Луцька, цього року з Івано-Франківська. Перемагає той, хто подає кращу цінову пропозицію», — розповів головний інженер ЛКП «Зелений Львів» Володимир Чишинський.

Читайте також: Як ми втрачаємо міське озеленення (і заодно якість життя)

Загалом, за 795 тис. грн вдалось придбати 118 кленів, 46 лип, 20 ясенів, а також дерева гліду, горобини, грабу, дубу, берези, буку, магнолії, тощо. На залишок коштів у ЛКП хочуть закупити 750 саджанців. Львів’ян також просять долучатися до озеленення міста. У ЛМР розробили інтерактивн мапу, на якій розмістили приблизні локації для висадки дерев.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!