У Львові погодили розбудову нового кварталу біля студмістечка УКУ

7796 0
Тут розташують офіси, житло і школу.
Візуалізація Еко Дім

Візуалізація Еко Дім

Виконком ЛМР погодив забудову території біля львівської податкової та студмістечком УКУ. Містобудівні умови та обмеження на багатофункційний комплекс видали сьогодні, 20 липня.

Читайте також: У районі вулиць Чмоли та Луганської у Львові планують збудувати турбо-кільце

Йдеться про територію Інституту регіональних досліджень імені Долішнього НАН України, що на Козельницькій, 4. Тут збудують багатофункційний комплекс із житлом, офісами та дитячим міжшкільним закладом. 

Будівництво вестимуть на ділянці площею 1,84 га, що перебуває в державній власності та надана вкористування держінституту.

Читайте також: У Львові збудують масштабний ІТ-центр та транспортний хаб. Візуалізація

Ближче до студмістечка УКУ планують збудувати 4-5-поверховий міжшкільний ресурсний центр для додаткових занять. Поруч буде рекреаційна зона з дитячими майданчиками.

З іншого боку хочуть зберегти наявний паркінг для мешканців району. Поруч буде 6-поверховий офісний центр та житловий будинок на 76 квартир із громадськими приміщеннями на першому поверсі. Частину квартир отримають працівники Академії наук. Під цими будівлями облаштують підземний паркінг на 113 місць. Між паркінгом і будинками має бути велопішохідна зона, що сполучить Сихів та Стрийський парк. 

Офісний та житловий комплекси

Додамо, що інвестором забудови стала компанія «Еко Дім». Дискусії щодо цього будівництва тривали пів року. Львівська міська рада та Український католицький університет, що розташований безпосередньо біля ділянки майбутньої забудови, вимагали врахувати їх бачення розвитку цієї території. Зрештою УКУ, ЛМР та забудовник підписали меморандум, у якому окреслили межі втручання.

Додамо, що власником компанії «Еко Дім» є львів’янин Володимир Артемович.

Візуалізація забудовника


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!