У Львові представлять книгу спогадів дисидента та правозахисника Мирослава Мариновича

2112 0
В понеділок, 18 квітня, у Львові відбудеться презентація книги українського правозахисника, публіциста, релігієзнавця, член-засновника Української Гельсінської групи, проректора з місії та призначення УКУ Мирослава Мариновича «Всесвіт за колючим дротом».

Презентація відбудеться в конференц-залі Українського католицького університету (вул. Іл. Свєнціцького, 17, 4-й поверх). Початок – о 17.00 год

Мирослав Маринович у брежнєвські часи відбув 10 років ув’язнення в концтаборі й на засланні — за участь у правозахисній Українській Гельсінкській групі (УГГ). Це була перша легальна, а не підпільна, група Руху опору, яка, діючи тривалий час, відкривала всьому світові ситуацію з правами людини в підрадянській Україні. Народжений у Галичині вже після Другої світової війни і виховуваний у радянській школі, автор показує у своїх спогадах роль галицької родини у формуванні позиції спротиву тоталітарному режимові. Живо, цікаво й відверто розповідає про життя в підрадянському Києві в епоху Гельсінкського руху, про діяльність УГГ та її членів, про несправедливі арешти і радянське кривосуддя. Детально змальовує картини життя політичних в’язнів у концтаборі. Описує обставини свого заслання в Казахстані. Велику увагу приділяє духовному зростанню людини. Ділиться своїми роздумами про дисидентство і природу тоталітаризму. І врешті виносить присуд комуністичній системі.

Читайте також: Люди Твого міста: Мирослав Маринович

У презентації також візьмуть участь ректор УКУ о. Богдан Прах, історик Церкви, проректор УКУ Олег Турій, директор видавництва УКУ Володимир Нетак, літературний редактор Любов Маринович, дослідник історії Руху опору Юрій Зайцев.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!