У Львові проклали трамвайні колії до площі Двірцевої. Фото

2972 0
До початку реконструкції між входом до будівлі вокзалу і найближчою трамвайною зупинкою було 137 метрів, після – 30 метрів.

На площі Двірцевій завершили прокладати трамвайні колії та контактну мережу. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

За проєктом, на площі проклали 750 м трамвайних колій, один стрілочний перевід, пересічення колій та температурний компенсатор. 

Читайте також: Фонтан, бруківка та підземний паркінг: як може змінитися площі Двірцева. Оновлена візуалізація

До початку реконструкції між входом до будівлі вокзалу і найближчою трамвайною зупинкою було 137 метрів, після – 30 метрів. Тож після реконструкції трамвай висаджуватиме пасажирів фактично перед самим входом у вокзал.

Читайте також: На площі Двірцевій у Львові будують фудкорти. Візуалізація

Повністю завершити роботи на цій частині площі планують до кінця листопада. Тоді на Двірцеву знову має поїхати трамвай.

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня. Другий етап реконструкції розпочали 22 березня: закрили автостанцію та перенесли її за двома локаціями. З 26 березня для проїзду закрили праву частину вулиці Чернівецької, а на лівій організували реверсний рух. У травні на площу перестали курсувати трамваї.

Вартість робіт, які виконує ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу. Проект виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку», за яким на площі розділять потоки громадського та приватного транспорту, облаштують велодоріжки, озеленення та перенесуть зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу. 

Фото пресслужби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!