У Львові пропонують підвищити вартість проїзду у трамваях і тролейбусах

4795 1
Зміни тарифу обговорюватимуть на громадських слуханнях.
Фото: ZIK

Фото: ZIK

У Львові пропонують підвищити вартість проїзду у міському електротранспорті. Про це під час презентації планів розвитку ЛКП «Львівелектротранс» повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

Читайте також: Скільки заробив Львівелектротранс після подорпожчання проїзду. Інфографіка

За його словами, таким чином львів’ян готуватимуть до впровадження електронного квитка. Як уточнив Андрій Білий у коментарі Tvoemisto.tv, громадські обговорення змін тарифів почнуть приблизно наступного тижня, коли внесуть зміни у регуляторні акти.

Нині вартість квитка для трамваїв та тролейбусів становить 5 грн. її пропонують підвищити до 6 грн, тариф у водія становитиме 7 грн, вартість проїзду на 90 хв пропонують встановити на рівні 8 грн (зараз 5,5 грн), місячний абонемент може подорожчати зі 160 грн до 200 грн, а вартість одноразової поїздки з місячним абонементом може змінитися з 4 грн до 5.

Із квітня 2018 року, коли востаннє підвищували вартість проїзду у електротранспорті, за словами Андрія Білого, суттєво зросла собівартість квитків.

«"Львівелектротранс" чи не основний перевізник, який перевозить найбільшу кількість пільгових категорій населення. Близько 70% людей їздять у ньому безкоштовно. З 2018 року зарплата водіїв зросла на 65%, подорожчали й інші показники, що формують собівартість квитка», – каже Андрій Білий.

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не)змінить е-квиток у Львові

Нагадаємо, у Львові триває останній етап тендерних процедур із впровадження електронного квитка, після запровадження якого пасажири мають платити не за кількість поїздок, а за час.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
25 Жовтня, 2019 12:16
666 ... ".. таким чином , львів'ян готуватимуть.." ... бо ж сказала "голова" з Києва -- ".. готовьтєсь к зємлє .." ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!