У Львові протестують проти будівництва на вулиці Хмельницького

2653 0
Мітингарі вважають, що будівництво відбувається із порушеннями.
Фото: Andriy Yavorskyy/Facebook

Фото: Andriy Yavorskyy/Facebook

У вівторок, 20 лютого, у Львові розпочався мітинг проти зведення будівлі на вул. Хмельницького, 76. За словами мітингарів, будівництво відбувається із порушеннями. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив мешканець прилеглого будинку та протестувальник Ігор Лобос.

«Будівництво відбувається в історичному ареалі Львова. Забудовник, що обіцяв звести 4 поверхи, фактично будує семиповерхову будівлю. Вона псуватиме історичний вигляд вулиць, перекриватиме сонячне світло місцевим жителям. Основна наша вимога – проводити будівництво без порушень архітектурних норм», – сказав він.

Читайте також: У Львові обговорили майбутній готель на Лижв'ярсткій. Зауваження мешканців

Мітингарі заявляють, що забудовник порушив норми по відстанях між будинками, що мають становити мінімум 20 метрів. Також вони вважають, що після заселення у будівлю мешканців, на вул. Хмельницького з’явиться проблема із паркуванням автомобілів та доступністю дороги для машин екстренних служб. Минулого року активісти подали заяву в правоохоронні органи, в результаті чого було відкрито кримінальне провадження.

За словами начальника юридичного відділу Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові Святослава Кіндратіва, у відомстві немає інформації про порушення під час будівництва.

«За тією адресою забудовник має право вести будівельні роботи. Остання перевірка проводилася в липні 2017 року, в результаті неї порушень законодавства не було виявлено. Оскільки з липня перевірки не проводились, ніхто з контролючих органів не зможе сказати, яка там ситуація на сьогоднішній день», – сазав він в коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Мораторій на перевірки забудовників: ціною безпеки людей?

За його словами, наразі перевірки будівництва не проводяться через мораторій Верховної Ради.

«Відовідно до нього, жодна інституція тепер не зможе провести перевірку – виникає дуже цікаве питання: Верховна Рада приймає закон, але не враховує нюанси. Перевірка може проводитись суто з дозволу Державої регуляторної служби України», – додав він.

Додамо, що мітингарі запланували акції протесту проти будівництва на 21, 22 та 23 лютого.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!