У Львові ремонтують автобуси ЛАЗ, які купили ще десять років тому

3665 0
Автобуси купили у 2009-2011 роках.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Комунальне «АТП-1» почало відновлювати автобуси ЛАЗ, які придбали до Євро-2012. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив керівник АТП Орест Хамула.

Читайте також: Львівське АТП не збирається продавати автобуси-«гармошки», куплені до Євро-2012

Наразі відновили 4 автобуси. Один із них курсує на маршруті №52 та сполучає АС «Західну» та вулицю Варшавську, а інший – на маршруті №29 (Винники – Залізничний вокзал). Ще 4 автобуси перебувають на ремонті.

«Уже замінили більше 450 сидінь. Замінюємо основу та настил підлоги пасажирського салону по заводській технології», – каже заступник директора АТП Сергій Климчук.

Ремонт одного автобуса обходиться у 150-200 тис. грн. На території АТП відкрили власний малярний цех. Крім цього, для адаптації автобусів до впровадження е-квитка закупили 317 нових систем GPS.

Орест Хамула каже, що Львову не вистачає автобусів великого класу, адже взимку автобуси приватних перевізників, яким по кілька десятків років, не всі виїжджатимуть на маршрути. Тож їх доведеться чимось закривати. Натомість міський голова Андрій Садовий каже, що відновлені автобуси-«гармошки» необхідно запускати на Сихів, адже трамваї №8 переповнені.

Читайте також: Львів отримає 100 нових автобусів у 2020 році

Додамо, що на балансі ЛК «АТП-1» є 280 автобусів: 115 «Електронів», 100 «МАЗів», 20 «Атаманів», 18 «ЧАЗів» та 31 автобус «ЛАЗ». Автобуси у Львівського заводу придбали у 2009-2011 роках у межах підготовки до Євро-2012. Вартість одного автобуса становила 2,3 млн грн. Останні роки через технічні несправності вони перебували на території автопарку на вул. Авіаційній.

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!