У Львові реставрують 300-літні скульптури з Домініканського собору

1985 0
Скульптури виконані дуже тонко.
Фото: Край

Фото: Край

Старовинні скульптури Себастіяна Фесінґера, що розташовані на даху Домініканського собору, реставрують. Про це повідомила керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко на своїй сторінці у Фейсбук.

«Майже 300 років простояли ці шедеври під сонцем, дощем, вітром, морозом, а пластика і деталювання вражає. Продовжуємо реставраційні роботи», – пише вона.

Читайте також: До латинської катедри у львові повернули відреставровані старовинні скульптури

Як уточнила у коментарі Тvoemisto.tv розповіла керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, реставрують скульптури вже два тижні, закінчити сподіваються до кінця жовтня. 

«Коли закінчимо, тоді зможемо сказати про вартість реставрації. Це звичайна робота, але досить складна, бо високо, скульптури трохи обвітрені. Вони виконані дуже тонко, руки, кожен пальчик видно. Скульптури виконані з вапняку і  непогано збереглися як на свій вік» – каже вона. 

Себастіян Фесінґер – скульптор та архітектор середини XVIII ст. німецького походження. Його вважають одним з головних представників львівського рококо разом з Йоганом Ґеорґом Пінзелем і Антоном Осинським.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин: Домініканський собор

Нагадаємо, у Львові реставрують головний фасад Гарнізонного храму – храму святих верховних апостолів Петра і Павла.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!