У Львові розповіли деталі про шостого померлого від коронавірусу

7262 0
Коронавірус виявили лише за результатами розтину.
Фото: Vezha

Фото: Vezha

Шостому померлому у Львові з підтвердженим діагнозом Covid-19 двічі робили лабораторний тест на коронавірус і він двічі був негативним. Про це в ефірі радіо «Львівська хвиля» повідомив головний медик Львова Володимир Зуб.

Читайте також: Чи варто бігти в аптеку за швидким тестом на коронавірус. Пояснення лікарки

Виявити вірус удалось лише за результатами розтину та обстеження трупного матеріалу. Чоловік, 1964 року народження, помер 9 квітня. Позитивний тест, який підтвердив у пацієнта коронавірус, отримали 13 квітня. 

Чоловіка госпіталізували у Центр легеневого здоров’я 29 березня з двосторонньою пневмонією. У пацієнта були супутні захворювання, зокрема цукровий діабет.

«Помирають здебільшого старші люди та люди з супутніми соматичними патологіями у вигляді хронічних захворювань легень, цукрового діабету, серцевих захворювань. Тобто, як і показує досвід інших країн, цей вірус особливо важкий для людей старшого віку й тих, хто має супутні патології», — пояснив він.

Більше половини з інфікованих на Львівщині – не в лікарні, а на самоізоляції вдома під спостереженням львівських медиків.

«У них немає клінічних ознак, кашлю, задухи, ми щодня моніторимо, й вони перебувають вдома. Це підтверджує те, що люди можуть бути носіями коронавірусу без клінічних проявів. Тому, якщо не дотримуватись жорстких вимог карантину, ці люди виходять на вулицю, на ринки, спілкуються, ідуть в церкву та, не підозрюючи, що вони інфіковані, інфікують осіб навколо. Тож дуже важливо максимально залишатися вдома, просити старших людей не виходити на вулицю, дотримуватись фізичної дистанції. Тільки карантин може призупинити цей патологічний ланцюжок передачі інфекції», – каже Володимир Зуб.

Він також зазначив, що за позитивним результатом експрес-тесту та негативним ПЛР не можна зі 100%-ю певністю стверджувати, що людина вже перехворіла коронавірусом. Наразі в Україні достовірної діагностики на наявність антитіл до Covid-19 не проводять.

Читайте також: Як у Львові визначають потенційних хворих на коронавірус

Нагадаємо, на Львівщині підтвердили 152 випадки захворювання на коронавірус, шестеро людей померли, стільки ж – вилікувались.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!