У Львові розшукують зловмисників, які отруїли 25 дерев задля парковки. Фото

6779 0
Відновлення зелених насаджень коштуватиме сотні тисяч гривень.
Фото: управління екології ЛМР/фейсбук

Фото: управління екології ЛМР/фейсбук

У Львові на Левандівці, на вул. Мундяка, 4-8, засохли одразу 25 дерев. В управлінні екології та природних ресурсів ЛМР підозрюють, що дерева отруїли навмисне. Про це ідеться на фейсбук-сторінці управління.

Читайте також: Де у Львові зрізають аварійні дерева. Перелік адрес

Оскільки різке всихання дорослих дерев різних видів є нетиповим явищем для Львова, управління екології провело лабораторні дослідження ґрунту, щоб встановити причину всихання. Їх результати показали значне перевищення вмісту міді (Cu) відносно гранично допустимої концентрації та фонової проби.

«Загальні симптоми токсичності міді на рослини включають у себе знижений ріст, погано розвинену кореневу систему, знижене утворення пагонів та хлороз листя. На старих листках розвивається червоно-помаранчеве забарвлення та закручуються кінчики внаслідок втрати тургору. Надлишок міді в ґрунті в кінцевому результаті зумовлює всихання рослин», – кажуть в управлінні екології ЛМР.

Читайте також: Дерева Твого міста. Як між гамірних вулиць Львова тихо живе 450-літній дуб

Висохлі дерева мають вік 25-30 років, тож, припускають в управлінні, їх навмисне полили мідновмісним розчином для знищення і збільшення кількості паркомісць біля будинків.

«Забезпечити компенсаційну висадку зелених насаджень, цій ділянці, неможливо без заміни ґрунту, що є дороговартісним. Окрім втрати естетичної вигляду території, майну міста нанесено значну шкоду на сотні тисяч гривень», – кажуть в управлінні.

Якщо у мешканців є інформація щодо ситуації, що склалася, їх просять повідомити управління екології та балансоутримувача території – Залізничну районну адміністрацію.

Фото: Управління екології та природних ресурсів ЛМР/Фейсбук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!