У Львові створять два нові туристичні маршрути. Деталі

3477 0
Один із маршрутів розповідатиме про історичну спадщину євреїв у Львові, інший – про архітектуру Івана Левинського.
фото: www.slovoidilo.uа

фото: www.slovoidilo.uа

Цього року у Львові планують розробити два нові туристичні маршрути: місцями єврейської спадщини та будинками, які збудував Іван Левинський. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла юристка управління туризму ЛМР Тая Пилипів.

Читайте також: У Львові створять аудіогід із тривимірними скульптурами Пінзеля

Ці два проекти стали переможцями соціально-культурних проектів у галузі туризму, які ЛМР профінансує по 50 тис. грн кожен.

Туристичний маршрут навколо Простору Синагог розроблятиме Центр міської історії. До нього увійдуть приблизно 20 місць.

«Цей маршрут має стати прикладом того, як фактично не вийшовши за межі однієї локації можна розказати історію всієї єврейської громади через історію міста та як у одному просторі можна поєднати минуле і сучасне», – каже Тая Пилипів.

Читайте також: Топ-10 країн, звідки найчастіше приїжджають туристи до Львова. Інфографіка

Спершу планують спільно з істориками та дослідниками єврейської спадщини розробити посібник та віртуальну карту, яка стане частиною цифрового проекту Центру міської історії «Інтерактивний Львів».

«Віртуальна карта дозволить доповнити місця пам’яті мультимедійними матеріалами, які не можна розмістити безпосередньо у місті чи в друкованому путівнику», – пояснює Тая Пилипів.

Путівник видадуть двома мовами – українською та англійською накладом у тисячу примірників. Ним зможуть користуватися львівські гіди. Місця, якими пролягатиме маршрут, поки що визначають.

Читайте також: На площі Митній розмалювали підземний перехід у стилі львівського метро. Фото

Також у межах року Івана Левинського планують створити новий туристичний маршрут для огляду пам’яток архітектури, які збудував львівський архітектор.

«Спочатку треба визначити найбільш знакові будівлі, а тоді розробити оптимальні за часом маршрути, встановити інформаційні таблиці для будівель та надрукувати путівник», – каже Тая Пилипів.

Першою і основною будівлею маршруту стане перша міська поліклініка на Руській, 20. Маршрут мають адаптувати для людей із вадами слуху та для індивідуальних екскурсій. Проект реалізовує Благодійний фонд «Музей Івана Левинського»

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!