У Львові створять Кластер індустрії моди

1901 0
Кластер об’єднає підприємства незалежно від розміру, галузі легкої промисловості, галузі виробництва чи дизайну одягу.
фото: www.aviso.ua

фото: www.aviso.ua

В понеділок, 26 березня, у Львові відбулася зустріч на тему заснування західноукраїнського кластеру моди. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЛМР.

«Кластерна культура у Львові існує давно, маємо декілька кластерів і вони є досить успішними, тому ми вирішили, що час їх створювати саме по напрямку моди, діяльності легкої промисловості. Виникла необхідність об’єднатися заради спільної вигоди для того, щоб разом нас краще чули інвестори, покупці», – розповів власник швейного підприємства з пошиття чоловічих сорочок Юрій Самець.

Кластер об’єднає підприємства незалежно від розміру, галузі легкої промисловості, галузі виробництва чи дизайну одягу.

Читайте також: Teamboys, принцеси, малиновий піджак: як зароджувалась мода часів перебудови

«Такі кластерні утворення є корисними для економіки міста, її розвитку, тому що основна ідея – через розвиток успішних галузей до розвитку економіки. Для міста це і нові робочі міста, і нові підприємства. Тому це дуже важливо для Львова. Велика частина львів’ян залучена до сфери продажу чи виробництва одягу та взуття», – додала голова постійної комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Вікторія Довжик.

Додамо, що формування кластеру тривало близько півроку. В грудні 2017 року начальниця управління інвестицій та проектів ЛМР Ольга Сивак у коментарі Tvoemisto.tv розповіла про плани відкрити у місті Львівський модний кластер.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!