У Львові відкрили молодіжний центр у колишньому палаці культури ЛОРТА

1866 0
Найцікавішим об'єктом будівлі є збережена автентична мозаїка.
Фото: Андрій Москаленко

Фото: Андрій Москаленко

У п’ятницю, 2 червня, у Львові відкрили новий молодіжний простір – Urban Camp Lviv, який також слугує центром для проживання внутрішньо переміщених осіб. Він розміщений у колишньому палаці культури ЛОРТА, що на вул. Ряшівській, 2. Про це у коментарі  Tvoemisto.tv  повідомила голова комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв'язків ЛМР Лейла Мелесова-Вальчак.

Найцікавішим об'єктом будівлі є збережена автентична мозаїка, крафтові люстри і оздоблення.

Все в середині нагадує стиль лофт. У палаці відремонтували частину адміністративних приміщень. Тепер там є усі для комфортного життя внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, душові, пральня, кухня та дитячий ігровий простір. Також на другому поверсі облаштували бокси з меблями.

У 2021 році палац культури ЛОРТА передали на баланс міста. Тоді це був занедбаний культурний об'єкт без вікон. 

«Коли ми отримали ключі, я подумала, що потрапила у жахіття. Будівля була схожа на сміттєзвалище. Те, що зараз там є  – це небо і земля. З палацу культури вивезли 20 тонн сміття. Це дуже багатовартісний проєкт, але те, що зробили там за 10 місяців – це неймовірною», – зазначила  Лейла Мелесова-Вальчак.

Наразі в Urban Camp Lviv вже є приведена до ладу актова зала для проведення різноманітних молодіжних фестивалів, коворкінг, двір для проведення заходів і укриття. Вже у суботу, 3 червня, у в Urban Camp Lviv проведуть перший фестиваль вуличних культур.

Однак згодом простір планують дооблаштувати. У ньому об‘єднають всі молодіжні вуличні культури та креативні індустрії під одним дахом в єдину екосистему. 

Зазначимо, що на облаштування простору витратили 20 млн гривень донорських коштів та 5 млн гривень з бюджету міста.

Нагадаємо, що палац культури не працював з 2008 року. Він внесений у книгу про пам’ятки українського модернізму. В середині приміщення є багато цінних елементів, як-от мозаїка. Як він виглядає, дивіться в репортажі Tvoemisto.tv.

Фото Львівської міської ради

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!