На площу Франка чекає масштабна реконструкція. Що зміниться

4037 0
Після реконструкції громадський транспорт на площі Франка рухатиметься виділеною смугою.
Фото: Візуалізацію проектних пропозицій надав Роман Зубачик

Фото: Візуалізацію проектних пропозицій надав Роман Зубачик

У Львові наступного року планують розпочати масштабну реконструкцію площі Івана Франка, а також, ймовірно і вулиці Вітовського. ЛКП «Львівавтодор» розробив проєктні пропозиції, які будуть основою для робочого проєкту реконструкції площі. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів керівник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Роман Зубачик.  

Читайте також: Скільки коштуватиме інвестору підземний паркінг на Петрушевича

«Площа Франка нині є незручною для пішоходів, для велосипедистів, там є лише два пішохідні переходи. Вона як півострів і ми не зі всіх сторін маємо доступ до неї. Площа має історичну цінність, і важливо вдихнути в неї нову сутність, відреконструювати, зробити там добрий громадський простір», – розповів Роман Зубачик. 

Він запевняє, що вулиця стане зручнішою, на ній буде більше зупинок, велосмуга, а громадський транспорт «не конфліктуватиме» з приватним.

«За новим проєктом, пріоритет надається пішоходам і громадському транспорту. Площа буде трикутною, з двох сторін будуть виділені смуги для громадського транспорту в обох напрямках. Від Стрийського ринку до центру та до вул. Вітовського облаштують дві виділені смуги. З іншої сторони трикутника теж буде смуга громадського транспорту, але у сторону центру», – пояснює він.

Роман Зубачик каже, що нині трамвай №9 чи № 3, коли рухається в напрямку центру по вул. Вітовського, під час зупинки блокує рух вулицею, після реконструкції він рухатиметься виділеною смугою, тому затримок транспорту, заторів має стати менше.

«На площі Франка багато простору, який не використовується. Пропонуємо додати смугу для громадського транспорту, але жодного сантиметра з тротуару ми не забиратимемо. Острівець площі Франка також не чіпаємо»,  – додає Роман Зубачик.

Для дороги пропонують комбіноване покриття – бруківку, асфальт, розповідає Роман Зубачик. Також говорить, що площу Франка пропрацьовували в комплексі із ділянкою від вулиці Сахарова.

«Хоча проєкт реконструкції вул. Вітовського ще не готовий, але ймовірно наступного року роботи проводитимуть у комплексі», – зазначає він.

Проєкт передбачатиме й облаштування громадського простору на цій площі. Вартість робіт буде відома після того, як виготовлять робочий проєкт.

Нагадаємо, у Львові планують капітальний ремонт вул. Братів Рогатинців, вона стане спільним простором для пішоходів і велосипедистів. Очікувана вартість реконструкції понад 30,5 млн грн. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!