Продали сміття і куплять кисень. У Львові вперше через Prozorro продали компост

1478 0
На кошти від продажу компосту закуплять кисень для лікарні.
Фото: Ірина Середа

Фото: Ірина Середа

У Львові сьогодні вперше через систему Prozorro продали компост, який виготовляють із харчових та садових відходів. Гроші від продажу мають скерувати на закупівлю кисню для однієї із львівських лікарень. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

«Є фірма, яка бажала його у нас придбати, а ми були готові його продати. В Україні такого продукту немає. Тому визначити ціну на цей компост за якісними та кількісними показниками досить складно. Стартова ціна, про яку ми домовились, була 300 грн, але у будь-якому випадку вартість має визначити ринок», – каже директор ЛКП «Зелене місто» Святослав Євтушенко.

Читайте також: Як у Львові працює станція компостування органічних відходів. фото. Відео

Так, 50 тонн продукту продали за 15 тис. 450 грн.

Нагадаємо, у Львові компостуванням займається ЛКП «Зелене місто», працюють на вул. Пластовій, 13, поблизу території майбутнього сміттєпереробного заводу. Там переробляють органічні відходи. Від мешканців харчові та садові відходи, листя, гілля на переробку приймають безкоштовно. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!