У Львові встановлять камери, які зчитують номери авто. Перелік вулиць

4512 0
У Львові у тестовому режимі запрацювали перші камери відеоспостереження, які мають функцію зчитування та розпізнавання номерів авто.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

Перші такі камери раніше встановили на в’їзді до міста на перехресті на вулиці Богдана Хмельницького. Камери зчитують номерні знаки України, Польщі, Литви, Естонії та Росії. Очікується, що камери зможуть розпізнавати номерні знаки 180 країн світу.

Як повідомив сьогодні під час брифінгу Роман Хом’як, директор ЛКП «Муніципальна Варта», із наступногороку такі камери облаштують на усіх в’їздах та виїздах зі Львова. Услід за вулицею Богдана Хмельницького камери встановлять на вулицях Городоцькій, Кульпарківській та Личаківській.

Як розповів раніше у коментарі  Tvoemisto.tv  начальник управління безпеки міста ЛМР Юрій Діль, загалом у Львові вже встановили 160 камер відеоспостереження. До кінця року їх буде 200. Він також зазначив, що цьогоріч виділили 500 тисяч гривень для облаштування камер біля польського консульства та 1 млн 800 тисяч гривень на решту об’єктів. Вартість однієї камери коливається від 300 до 3000 євро.

«Це замала сума, інші міста виділяють значно більше, – додав він. – Будемо розмовляти з депутатами щодо бюджету на 2018-й рік, погоджувати, як далі розвивати мережу. Загалом у планах міста є встановлення понад 1500 камер. Тоді будь-який викрадений автомобіль чи велосипед у Львові можна буде розшукати за 15 хвилин».

Читайте також: Як отримати відео з камер спостереження на дорогах Львова. Інструкція

Повний перелік локацій, де встановлені (чи будуть встановлені) камери, не оприлюднюють, аби уникнути вандалізму. Відеозаписи надають лише представникам правоохоронних органів та ЗМІ після відповідних заяв чи запитів. Доступ до камер також мають працівники СБУ і поліції. «Камери відеоспостереження встановлені задля безпеки. Ми не можемо давати записи всім, адже не знаємо, у яких цілях ці відео будуть використані», – розповів начальник управління безпеки міста. Однак, як зазначив він сьогодні під час брифінгу, розглядають варіант, аби надавати доступ до відео і на вимогу мешканців.

Ці камери спостереження об'єднані в єдину мережу з камерами ЛКП «Львівавтодору». Останні, здебільшого, використовуються для спостереженням за ситуацією на дорогах і для керування роботою світлофорів. Нагадаємо, що відео з 19-ти камер «Львівавтодору» може отримати будь-хто після заяви та сплати 400 гривень на рахунок підприємства.

Кошти на встановлення камер відеоспостереження, які розпізнають номерні знаки виділили з міського бюджету. Як зазначив Роман Хом’як, нині працюють над спільним проектом із Польщею. Якщо він буде вдалим, то вже у березні наступного року на камери отримають дофінансування. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!