У Львові виділили 2 млн грн на встановлення підйомників і пандусів

1109 0
У 2023 році заплановано встановити 31 пандус.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

Цього року місто передбачило 2 мільйони гривень на встановлення пандусів та підйомників для маломобільних груп у Львові. Зокрема, планують встановити шість підйомників за тими адресами, де є звернення людей з інвалідністю. Вартість одного становить 300-400 тисяч гривень. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець. 

За словами, пандус – це найпростіший елемент, який дозволяє маломобільній людині комфортно подолати сходи до під'їзду. В 2023 році запланували встановити 31 пандус, але кошти районних адміністрацій, за які це планують зробити, дуже обмежені. Так, спершу сподіваються встановили принамйні ще по 2 пандуси на кожен район Львова.

Читайте також: «Для візочника у Львові є два варіанти – дім і балкон». Що можна змінити?

Із 2019 року, відколи у місті діє програма доступності житлових приміщень для осіб з інвалідністю у кріслах колісних та з порушеннями зору, облаштували 62 пандуси, 33 підйомники та виготовили ще 4 проєктні документації.

Нагадаємо, що на офіційному обліку в управлінні соціального захисту ЛМР перебуває близько 28 тисяч людей з інвалідністю, із них 1500 пересуваються на колісних кріслах. Із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ця кількість щороку зростає через військовослужбовців з інвалідністю. Tvoemisto.tv дізналося, як візочники пересуваються Львовом, чого їм бракує та що для цього робить місто тут.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!