У Львові запрацює сортувальна лінія, яка перероблятиме 20% сміття

6205 0
Сміттєсортувальна лінія відправлятиме на повторну переробку папір, скло і пластик.
фото ілюстративне: соцмережі

фото ілюстративне: соцмережі

На території заводу «Львівхімсільмаш» облаштовують першу сміттєсортувальну лінію, яка зможе приймати приблизно 20% львівського сміття. Компанія «Захід ресурс плюс» вже завезла та встановила необхідне обладнання. Коли запрацює сортувальна лінія, поки що невідомо, – про це у коментарі Tvoemisto.tv зазначив Тарас Стефанишин, директор ЛКП «Львівспецкомунтранс». Завод «Львівхімсільмаш» розташований у промисловій зоні Рясне-2 (між Рясним та Білогорщею).

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Як пише Zaxid.net, сміттєсортувальна лінія зможе відправляти на повторну переробку папір, скло та пластик. Решту сміття все ж необхідно буде вивозити на полігони захоронення твердих побутових відходів. Яким саме полігоном буде користуватись «Захід ресурс плюс», поки що невідомо. Невизначеним залишається і тариф, за яким компанія прийматиме львівське сміття, адже жодних угод з містом не підписано.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк виділить 30 млн євро на рекультивацію Грибовицького полігону і 45 млн євро на будівництво сміттєпереробного комплексу (кредит на 25 років під 1,5% річних). Ділянку для будівництва заводу ще шукають.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!