У Львові запускають фонд для підтримки авіаперевізників

2254 0
У Львові прийняли рішення про запуск фонду на підтримку авіаперевізників.
Фото: stadion.lviv.ua

Фото: stadion.lviv.ua

Ініціатором такого рішення стали: Львівський Туристичний Альянс, Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Д. Галицького та Львівська міська рада.

«Раді бачити, що Львів готовий до створення фонду підтримки, тому що ми розуміємо, що працюємо всі спільно і розвиток міста залежить від того, як аеропорт обслуговує рейси. Ми зі своєї сторони максимально торік зробили все, щоб залучити більшу кількість авіакомпаній і першим проханням всіх цих компаній було створення фонду підтримки від міста або держави. Завдяки тому, що нас всі підтримали, у цьому році вже плануємо побачити нові рейси та маршрути», – зазначила директорка Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Тетяна Романовська.

Детальніше читайте тут: США та лоукостери. Директорка Львівського аеропорту поділилася стратегією

Це зумовлено, зокрема і тим, що до Львова планують зайти як нові перевізники, так і ті, що вже  раніше літали у Львів, але припинили польоти через кризу.

За словами президента Львівського Туристичного Альянсу Андрія Сидора, Львів в очікуванні приходу нових авіакомпаній, перебуває на порозі «авіабуму». «На базі створеного Альянсу будуть збирати кошти, які потім ми зможемо передавати або львівському аеропорту, або новим авіакомпаніям. Це, звісно, будуть добровільні пожертви за різними механізмами. Усі знають акцію «Гривня для Львова», яку запровадив Львівський Туристичний Альянс і на вибір гравців ринку – це буде або плюс декілька гривень до чеку, або якісь одноразові внески від готелів, ресторанів. Перший крок зробив аеропорт, який обіцяє максимальні знижки для нових авіакомпаній. А Туристичний Альянс буде збирати кошти та передавати їх за призначенням далі», – зазначив голова Львівського Туристичного Альянсу Андрій Сидор.

Детальніше читайте тут: А полякам тут комфортно? Чого бракує туристам у Львові

Нагадаємо, про доцільність створення фонду компенсацій для авіакомпаній йшлося на зустрічах, організованих дискусійною платформою «Твоє місто Львів». Зокрема, під час однієї з попередніх Андрій Сидор пропонував: «Нам треба поставити питання: чи готові ми всі системно працювати та створювати компенсаційні пакети для авіакомпаній? Чи готові, наприклад, готелі Львова платити авіакомпаніям за кожного пасажира, якого привезли сюди? Те саме можна запитати й у власників львівських ресторанів. Якщо ми це розумітимемо, до нас приходитимуть авіакомпанії. Незважаючи навіть на наші мінуси з транспортом».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!