У Львові зібрали 2 млн гривень на навчання військових пілотів дронів

1341 0
Цей крок став частиною великого збору, мета якого зібрати 8 000 000 гривень до кінця року для навчання 4 000 пілотів військових дронів.
фото: gazeta.uz

фото: gazeta.uz

На церемонії відкриття тех-конференції IT Arena 2022 Львівський ІТ Кластер разом з компанією JustAnswer підтримали ініціативу Благодійного фонду Сергія Притули та задонатили 2 мільйони гривень школі «Боривітер», яка займається підготовкою військових. Про це повідомили у пресслужбі Львівського ІТ Кластеру.

Школа вже підготувала понад 1 000 військовослужбовців з таких напрямків:

  • Основи військової топографії;
  • Основи військового радіозв’язку;
  • Керування БпЛА та аеророзвідка;
  • Основи лідерства для сержантів та офіцерів.

 

«Боривітер» продовжує працювати над вишколом військових, які скоро відправляться на передову та потребує підтримки. Цей крок став частиною великого збору, мета якого зібрати 8 000 000 гривень до кінця року для навчання 4 000 пілотів військових дронів.

Читайте також: «За бажання можна взяти будь-кого». Сергій Притула – про арешти волонтерів

Засновник Фонду Сергій Притула зазначив, що спершу Фонд купував лише обладнання, але зараз активно працює над навчанням і треніннами, адже обладнання у руках тренованих людей стає більш ефективним, працює довше, зберігає більше життів.

Додамо, що цьогорічна IT Arena 2022 стала однією з найбільших зустрічей лідерів технологічної галузі, експертів та всіх, хто стоїть на передовій цифрового майбутнього України. Мета  IT Arena 2022 – продемонструвати силу та стійкість української тех-індустрії.

Нагадаємо, про те, якою є комунікація волонтерів із владою, чому реформування освіти не менш важливе, аніж відбудова країни, як ставитися до «каяття» українських артистів, котрі загравали з росією, і до російської культури загалом, чому лише ЗСУ можуть дати нам уявлення України майбутнього, Tvoemisto.tv обговорило в спецпроєкті «Акценти Твого міста» з волонтером Сергієм Притулою.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!