У Львові побудують нові тролейбусні лінії та реконструюють старі. Перелік вулиць

8087 0
У планах ЛКП «Львівелектротранс» також реконструкція тролейбусного депо на вул. Тролейбусній.
Фото: спільнота Тролейбуси міста Львова

Фото: спільнота Тролейбуси міста Львова

У Львові планують збудувати дві нові тролейбусні лінії на вул. Вашингтона — Пасічна та на вул. Виговського, відремонтувати тролейбусне депо та оновити наявні лінії електротранспорту. Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету ЛМР 4 квітня.

Відтак, згідно з ухвалою, ЛКП «Львівелектротранс» отримав функції замовника на проектування, будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт тролейбусних і трамвайних ліній у Львові. Йдеться про будівництво нових ліній на вул. Вашингтона і Пасічній (від Зеленої до Медової Печери) та на вул. Виговського (від Патона до Городоцької).

Читайте також: У львівських трамваях з’явився безкоштовний Wi-Fi

Також планують реконструювати тролейбусне депо на вул. Тролейбусній та низку ліній електротранспорту, зокрема на вулицях:

  • Тролейбусна (від вул. Володимира Великого до вул. Наукової);
  • Зелена (від вул. Липова Алея до вул. Луганської);
  • Стрийська (від вул. Франка до вул. Наукової);
  • Любінська (від вул. Копистинського до заїзду на термінал, А Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького);
  • Виговського — Патона — Ряшівська — Городоцька; 
  • Тобілевича — Федьковича — площа Кропивницького — Коротка;
  • Устияновича — Технічна — Крушельницької — Університетська — Листопадового Чину;
  • Кульпарківська (від вул. Городоцької до вул. Наукової);
  • Володимира Великого;

Крім цього, запланувати відремонтувати контактну трамвайну мережу на вул. Франка — площа Соборна — вул. Винниченка (до площі Митної) та ремонт кабельних ліній напругою 600 В постійного струму (фідери) від тягової підстанції №6 до пл. Митної та вул. Личаківської.

Читайте також: У Львові змінили правила проїзду в електротранспорті. Основні нововведення

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза, масштабну реконструкцію мереж електротранспорту у Львові проводитимуть за кошти ЄБРР, угоду з яким підписали у березні.

«Контракт на 17 мільйонів євро передбачає закупівлю нового рухомого складу — 50 тролейбусів, реконструкцію та будівництво нових тролейбусних ліній і реконструкцію тролейбусного депо. Для виконання цього проекту ми повинні розробити проектно-кошторисну документацію згідно з вимогами ЄБРР», — розповів Олег Береза.

За його словами, терміни виконання робіт залежать від технічного стану мереж та приміщень депо, а також від складності робіт, які необхідно виконати. Деякі проекти можуть розробляти три місяці, деякі — півроку. Наприклад, тролейбусне депо — великий і складний проект, проектування нових ліній — простіший.

«Ми будемо ставити максимально короткі терміни для проектантів. Плануємо вже цього року розпочали роботи з будівництва нових ліній. Одночасно будемо закупляти й новий рухомий склад. Приблизно у червні оголосимо конкурс на закупівлю нових тролейбусів», — уточнив керівник Львівелектротрансу.

Читайте також: Сафарі на «зайців». Чому контроль у трамваї нагадує пошук терористів

Нагадаємо, Львів планує закупити 50 нових тролейбусів, 50 вживаних та 10 нових трамваїв, а також 100 великогабаритних автобусів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!