У Львові з’явиться новий дорожній знак та жовта розмітка на виділених смугах

8243 0
Нову розмітку наноситимуть навесні.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У Львові встановлять нові дорожні знаки, що повідомлятимуть водіїв про виїзд на виділену смугу для громадського траснпорту. Про це Tvoemisto.tv повідомив старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Львівської області Олександр Козлов.

Читайте також: У проїзді Крива Липа у Львові заборонили паркування

За його словами, знаки 5.10.3 передбачені ДСТУ 4100. Їх встановлюватимуть на виїзді х прилеглих вулиць. Перші знаки 5.10.3 мають з’явитися на вулиці Богдана Хмельницького.

Крім цього, як уточнив Tvoemisto.tv провідний спеціаліст відділу паркування управління транспорту ЛМР Володимир Харчихін, виділені смуги для громадського транспорту у Львові також позначатимуть розміткою 1.2: смуги для громадського транспорту відділятимуть суцільною лінією жовтого кольору. Нову розмітку на вулиці Львова наноситимуть уже навесні.

Читайте також: На перехресті Бандери – Героїв УПА у Львові реорганізують рух. Схема

Додамо, що розміткою жовтого кольору, згідно з ПДР України, позначають місця, де заборонена зупинка чи стоянка, а також місце зупинки громадського транспорту.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!