У Львові з’явився перший запатентований батяр

3686 0
Найбільш упізнаваний екскурсовод та краєзнавець Львова Петро Радковець отримав сертифікат, згідно з яким він є першим запатентованим батярем. У такий спосiб вiн передусiм захищає свiй образ вiд тих, хто намагається його використати для реклами чи iнших цiлей.
фото: lviv.depo.ua, На фото Петро Радковець зображений праворуч

фото: lviv.depo.ua, На фото Петро Радковець зображений праворуч

За словами Петра Радковця, його образ – це інтелектуальна власність. І відтепер він володіє сертифікатом, який це декларує.

«Звернутись до юристiв за таким документом спонукало те, що дуже часто моє зображення використовують без дозволу, Останнiй такий випадок стався влiтку, коли одна будiвельна компанiя розмiстила бiлборд з моїм фото. Використовуючи мiй образ львiвського батяра, вони намагались завоювати довiру клiєнтiв. Мене це обурило. I я подав до суду», - розповідає Петро Радковець.

Сертифiкат батяра Петро Радковець, котрого ми звикли бачити iз закрученими вусами, паличкою та в капелюсi, отримав за декiлька мiсяцiв пiсля звернення до юристiв. Для того, аби запатентувати свiй образ, чоловiк подавав низку документiв, зокрема i портфолiо. До речi, в образi львiвського батяра Петро Радковець працює вже десять рокiв.

Читайте також: Люди Твого Міста: Батяри Радковці про Львів-Вавилон

 

Джерело:Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!