У липні на Львівщині розпочнуть викуп ділянок під будівництво північної об’їзної

12440 0
Найбільше ділянок, які потрібно викупити, розташовані на території Жовківського району – 44.
Ілюстративне фото: objectiv.tv

Ілюстративне фото: objectiv.tv

У липні на Львівщині планують розпочинати викуп ділянок під будівництво північної об’їзної. Загалом для цього потрібно викупити 52 об’єкти, з них 43 ділянки та 9 будинків. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця пресслужби Служби автомобільних доріг у Львівській області Оксана Богуш.

Найбільше ділянок, які потрібно викупити, розташовані на території Жовківського району – 44. У Яворівському – 5 та 3 у Кам’янка-Бузькому районі.

«На сьогодні змінилася кількість згод від власників на переговори щодо викупу. Їх є 39, потрібно ще чотири згоди. Сподіваємося отримати їх з понеділка. Конфліктних ситуацій немає», – каже вона.

Читайте також: Естакади та шумовідбивні екрани. Якою буде північна об’їзна дорога Львова

23 квітня голова ЛОДА Максим Козицький видав розпорядження про відчуження земельних ділянок (їхніх частин) під будівництво нової дороги. Упродовж пяти днів власникам 52 об'єктів вручили 43 повідомлення про наміри викупу. Після цього впродовж місяця власники мали надати згоду або відмову на перемовини, а далі відбуваються зустрічі щодо викупу земельної ділянки, її частини, садиби. Окрім цього, до укладання договору потрібно зробити експертну оцінку нерухомого майна, врегулювати питання спадковості тощо.

За словами Оксана Богуш, перемовини ще не проводили. Якщо ж власники відмовляються від продажу, то ділянки будуть забирати через суд.

Нагадємо, раніше повідомляли, що викуп земельних ділянок мали розпочати у квітні. Тоді, за словами керівника Служби автомобільних доріг у Львівській області, серед об’єктів, що потрібно викупити, були 10 садиб і 52 земельні ділянки.

Будівництво дороги хочуть розпочати у 2021 році. Це буде швидкісна дорога класу 1а з трьома розв’язками, сімома мостами, огородженням та двома смугами у кожну сторону. Сама траса матиме цементно-бетонне покриття. Дорогу будуватимуть за міжнародні кредитні кошти. Зокрема ЄІБ надасть 80 млн євро. При цьому загальну вартість оцінюють у 250 млн євро.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!