У мережу виклали безкоштовну добірку українських казок. Де почитати?

11687 0
«Дерево казок» – безкоштовний архів авторських та народних казок, які ви можете прочитати українською мовою. Тут є не лише українські казки, а й казки інших країн. Проект складається з чотирьох основних розділів: українська народні казки, казки народів світу, казки українських авторів та казки авторів світу.
фото: facebook, kolo.poltava.ua, nashamama.com

фото: facebook, kolo.poltava.ua, nashamama.com

«Ресурс створений з метою збору всіх казок, що написані українською мовою або перекладені на неї. Ми, колектив сайту «Казка», постійно розшукуємо казки, ми відкриті для спілкування: збираємо як народні, так і авторські казки. Особливо приємно знайомитись з сучасними авторами казок», – зазначають ініціатори проекту.

Читайте також: ТОП-5 україномовних сайтів для розвитку дитини

«Якщо у Вас є казки в електронному вигляді (тексти, скановані копії, аудіо- і відеоматеріал, тощо) або Ви є автором і самостійно створюєте казки, ми залюбки готові розмістити вашу колекцію чи творчість на сторінках нашого сайту. Всі авторські права ми зберігаємо і вказуємо кому належить казка», – додають вони.

Читайте також: Україномовні мультфільми в один клік. Де дивитись?

Нині на сайті «Казка» є збірка «Дерево казок» (9 випусків, по 15-20 казок у кожному). Кожен випуск можна читати онлайн або окремо завантажити у форматі pdf. Розділ «Аудіо» містить аудіо казки та колискові, які можна прослухати в мережі.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!