У Міненерго пояснили, чому зросли тарифи на електроенергію для населення

1486 0
У Міненерго зазначають, що ці зміни дозволять забезпечити фінансову стабілізацію ринку електричної енергії за січень – березень 2021 року.
фото: tv.ua

фото: tv.ua

Постанову Кабінету Міністрів, відповідно до якої підвищили пільговий тариф на перші 100 кВт-год електроенергії для населення, прийняли, аби уникнути стрімкого зростання тарифу для населення із січня 2021 року. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

«Термін дії чинного механізму ПСО закінчується 01.01.2021, і в разі неприйняття запропонованих змін ціна на електроенергію для побутових споживачів формувалася б на ринкових умовах, що призвело б до різкого, більш ніж в 2,5 рази, зростання тарифу на електричну енергію для населення (до близько 3,3 грн/кВт-год). Фактично, тариф для населення до 31.03.2021 збережений на поточному рівні (без урахування пільгової ціни за перші 100 кВт-год/міс)», – повідомляє пресслужба.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

У Міненерго зазначають, що ці зміни дозволять забезпечити фінансову стабілізацію ринку електричної енергії за січень – березень 2021 року і стійку роботу енергетичних підприємств, на яких поклали спеціальні обов'язки стосовно забезпечення громадських інтересів (НАЕК «Енергоатом», ПрАТ «Укргідроенерго», НЕК «Укренерго») .

Нагадаємо, що Нацкомісія з тарифів дозволила підвищити для усіх видів споживачів та усім компаніям тарифи на тепло. Найменше для Дніпровської ТЕЦ (5,5%), найбільше – для ТОВ «Євро-реконструкція» (на 49,7%). Загалом тепло подорожчає від 5,5% до майже 50% залежно від регіону. Серед підприємств, яким найбільше підвищили тарифи, Новороздільська та Новояворівська ТЕЦ на Львівщині, що належать компанії «Нафтогаз Тепло».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!