У міськраді обіцяють демонтувати самобуд-кафе на площі Осмомисла у центрі Львова

2614 0
Сьогодні чиновники виїхали на місце будівництва.
Фото: George ON

Фото: George ON

У мерії Львова обіцяють демонтувати будівлю, яку без погоджень зводять на площі Осмомисла. Про це повідомив заступник міського голови Андрій Москаленко на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами Андрія Москаленка, обласний ДАБІ видав декларацію про готовність неіснуючого об’єкту до експлуатації.

«Поблизу ринку Добробут на площі Осмомисла за фіктивними документами, на місці колишнього кафе, без жодного дозволу розпочали заливати бетон і ставити каркас будівлі. Раніше реєстратори зареєстрували підроблене право власності на об’єкт, якого фактично не було і немає», – повідомив Андрій Москаленко.

Він уточнив, що чиновники вручили припис про припинення робіт. «Згідно з чинним законодавством будемо демонтовувати самобуд»,  – повідомив Андрій Москаленко.

Право власності на будівлю зареєстроване на фірму «Перлина Львова-1». Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів в.о. начальника відділу землеустрою управління земельних ресурсів ЛМР Микола Лещук.

Читайте також: У сквері в історичному ареалі Львова без погоджень будують кафе-бар

Нагадаємо, що на площі Ярослава Осмомисла у центрі Львова зводять будівлю. У міській раді запевняють, що жодних містобудівних норм і обмежень не видавали. За документами на право власності тут будують кафе-бар. 

Площа Князя Ярослава Осмомисла знаходиться у Галицькому районі Львові, у північній частині історичного центру міста і належить до світової спадщини ЮНЕСКО як частина об'єкта «Ансамбль історичного центру Львова». Площа сформувалась після того, як стали розбирати мури, що оточували центральні квартали давнього Львова.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!