У МОЗ розповіли, скільки ІФА-тестів уже зробили

2009 0
Відтепер на брифінгах МОЗ щодня озвучуватимуть також кількість проведених ІФА-тестів.
Фото: Радіо Трек

Фото: Радіо Трек

За минулу добу в Україні провели 1 560 ІФА-тестів на визначення антитіл до коронавірусу, всього їх зробили близько 6 300. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу сьогодні, 30 травня.

Минулої доби також провели 10 811 досліджень методом ПЛР.

Читайте також: У Львові почали робити тести на антитіла до коронавірусу

Відтепер на брифінгах МОЗ щодня озвучуватимуть також кількість проведених ІФА-тестів. Степанов нагадав, що ІФА-тестування визначає титр антитіл в організмі людини. Воно може показувати, чи перехворіла вже людина на коронавірус.

Додамо, що у Львові медпрацівникам лікарні швидкої допомоги почали проводити ІФА-тестування. Незабаром його запровадять паралельно із ПЛР-діагностикою. Як розповідала у коментарі Тvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко, методом ІФА визначають антитіла до різних інфекцій.

Антитіла класу М говорять, чи людина хвора зараз. Антитіла класу G – чи людина має імунітет до цієї хвороби. G утворюються як після вакцинації, так і після перенесеної хвороби.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!