У МОЗ закликали вагітних вакцинуватися від коронавірусу

1270 0
Covid-19 є небезпечною хворобою для вагітних, оскільки це може призводити до передчасних пологів чи переривання вагітності.
фото: tabletki.pp.ua

фото: tabletki.pp.ua

У Міністерстві охорони здоров’я зазначили, що вакцинація від коронавірусу для вагітних є безпечною та навіть необхідною. Це доводять, перш за все, дослідження, що провели на вагітних тваринах, – розповідає лікар-імунолог Федір Лапій.

«У вагітних тварин, що були вакциновані, не виявили жодних негативних наслідків. Навпаки вони могли доносити вагітність і народити здорових дітей. На сьогодні також є достатньо досвіду вакцинації вагітних. У них не було виявлено негативних наслідків. Вакцина не шкодить здоров’ю матері та дитини», – каже він.  

Читайте також: Хто такі доули і чому жінки вирішують народжувати з їхньою допомогою

За словами імунолога, в Україні наразі схвалили рекомендації щодо вакцинації вагітних, оскільки коронавірус може призводити до передчасних пологів чи переривання вагітності.

«Чи потрібно проходити тест на вагітність перед вакцинацією, чи потрібно відтерміновувати вагітність після вакцинації? Ні, не потрібен текст і не потрібно відкладати вагітність, ящко маєте такий намір. Вакцинація до цього стосунку не має», – додає він.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv раніше вже з’ясувало, як вагітні переносять хворобу, чи можна їм вакцинуватися, чи дитина заражається від мами та чи взагалі зараз варто планувати вагітність. Детальніше про це та більше читайте у матеріалі за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!