У музеї Пінзеля у Львові знову протікає дах і ненадійне риштування

3628 0
Покрівля споруди Музею сакральної барокової скульптури Йогана Георга Пінзеля знову почала протікати, так як термін придатності тимчасового покриття — поліетиленової плівки, вже вичерпаний.
Фото: Мирослава Іваник

Фото: Мирослава Іваник

Роботи із заміни даху музею розпочали на початку січня 2013, повідомляє Експрес. Тоді планувалось, що на заміну мідного покриття, підсилення та заміну дерев’яних конструкцій піде 4-5 місяців. На самі роботи у міському бюджеті було закладено 2,9 млн грн.

 “Минулоріч ще було проведено деякі роботи — покрівлю закрили поліетиленом, завезено деякі будматеріали. Проте цьогоріч ніяких робіт не ведеться, а тимчасове перекриття, яке пережило зиму, почало протікати”, - повідомила Лариса Разінкова-Возницька, директор Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького.

У чиновників, як додає директор музею, одна відповідь - “нема грошей”. “Але йде мова не лише про реставрацію, а про те, що пам'ятка перебуває в аварійному стані і потребує негайних відновлювальних робіт”, - додала Лариса Разінкова-Возницька.

Окрім того, Лариса Разінкова-Возницька має побоюванняя щодо надійності риштування. "Воно вже старе і може становити загрозу", - говорить директор Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького.

Нагадаємо, раніше громадські активісти у Львові презентували проект ревіталізації площі Митної.

Читайте також: Чи зацвітуть райські яблуні на площі Митній?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!