У перинатальному центрі запрацював акушерський корпус

6306 0
Акушерський корпус вже може приймати пацієнток.

Сьогодні, 22 червня, у Львівському обласному перинатальному центрі запрацювало акушерський корпус з інтенсивною терапією для новонароджених та післяопераційних жінок. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила директорка департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак.

За її словами, народжувати в перинатальному вже можна, корпус повнісю відкрився: усі відділення, включно з двома реанімаціями і операційним блоком розпочали роботу.

«Поки що приймаємо у відділення патології вагітності жінок із загрозою передчасних пологів. Але якщо інші будуть поступати – теж будемо приймати», – уточнив у коментарі IA ZIK в. о. директора центру Ігор Потапов.

За його словами, працівники вже на робочих місцях і можуть приймати пацієнток. Тут є 35 місць. Інші відділення планують запустити у роботу орієнтовно наступного тижня. В акушерському корпусі, окрім відділення патології для вагітних і пологових залів, є операційний блок, реанімаційні відділення для дітей і дорослих, відділення новонароджених, відділення патології новонароджених тощо.

Читайте також: Важкі пологи. Чому львівський перинатальний центр досі не працює

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко 20 квітня урочисто відкрив обласний перинатальний центр у Львові. Однак згодом виявилося, що після урочистого відкриття медичний заклад так і не ввели експлуатацію. Зокрема, з'ясувалося, що будівля не відповідає проектній документації. У зв'язку з цим центр досі не міг приймати породіль і  надавати консультації.

Учора, 21 червня, директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак під час дискусії «Чи потрібен Львову перший приватний пологовий будинок», яку організовано дискусійною платформою Tvoemisto.tv, повідомила, що перинатальний центр повинен запрацювати за кілька днів.

Читайте також: Порошенко відкрив у Львові перинатальний центр. Фото

Довідка

Львівський державний обласний клінічний перинатальний центр закрили на реконструкцію 2013 року. Нових пацієнтів він мав приймати вже 2014, однак ремонтні роботи затягнулися на п’ять років.

За проектом вартість реконструкції становила сто мільйонів гривень. Із них 56 – на капітальне будівництво, 16 – на нове обладнання. У 2014 році Львівська обласна рада не використала 20 мільйонів гривень, виділених Кабміном на реконструкцію. Після ще однієї 45-мільйонної субвенції фінансування припинили. У лютому 2017-го виділили ще 45 мільйонів. Тендер, оголошений управлінням капітального будівництва ЛОДА, виграла київська компанія «Аеробуд-Захід».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!