У поліції Рівненщини прокоментували загибель пластуна зі Львова. Деталі

6254 1
Правоохоронці з’ясовують, чи на момент загибелі хлопець був учасником пластового з’їзду.
Фото: Пласт

Фото: Пласт

21 серпня на Рівненщині потонув 15-річний пластун зі Львова Андрій Федчишин.

«Нещасний випадок стався у водоймі поблизу місця проведення всеукраїнської пластової зустрічі на Рівненщині. Трагічна подія трапилася вчора під час того, як Андрій разом із товаришами плавали у водоймі за кілометр від території з'їзду поза межами його програми», – ішлося тоді в повідомленні НСОУ Пласт.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv речник ГУ Нацполіції Рівненської області Антон Крук, про те, що хлопець зник, повідомили його друзі.

«У той час в таборі були представники поліції та ДСНС, які проводили заняття з питань безпеки. Та й цілодобово поліцейські забезпечували охорону громадського порядку, тому що організатори табору зверталися ще напередодні. На місці події в той день була начальниця відділу ювенальної превенції Нацполіцїі області Ірина Чорна, до якої звернулися діти. Вони сказали, що зник їхній знайомий, а на березі річки знайшли одяг», – говорить Антон Крук.

Відтак про подію повідомили за номером 102. Слідчо-оперативна група на місці події разом з водолазами знайшла хлопчика мертвим.

«Наразі розслідування встановлює, чи він був ще безпосереднім учасником табору в той день, чи ні. Наприклад, організатори нам кажуть, що хлопець у той день вже не був як учасник табору. Тому вивчають питання: чи несуть за нього відповідальність організатори табору, де він перебував, чи ні», – каже представник поліції.

Андрій Федчишин належав до Пласту з 2014 року, був курінним в 111-му курені імені Романа Мстиславича у Львові, здобував найвищий юнацький ступінь пластуна-скоба.

20 серпня на Рівненщині стартував всеукраїнський пластовий з’їзд «Джемборі 2019», на який приїхали близько тисячі пластунів із 18-ти областей України, а також делегації з Австралії, Польщі, Білорусі, Канади, США, Грузії.

 


Читайте також:
27 Серпня, 2019 16:07
Тетяна Павлівна Якщо Бог не дає ради тому, що відбувається, він допускає війну, щоб знищувати... Хотіли воювати, най воюють... тільки з жінкою з двома дітьми воювати то круто... а от з Путіним байки щодо психічних захворювань і крадіжок не проходять... тут потрібно відповідати за злочини і молдаван кегебістів Фільо і бандюг Зубиків, і судді Овсієнка А., поліцейської маніячки Муравської, мафії Кононенко, що віджимають батьківську і дідівську домівку, за знущання над батьками і братом, за смерть чоловіка задля моєї рідної землі і хати!!! Доки буде наявна злочинність поліції і управління, доти буде війна. А це не допоможе, буде - ядерна. стріляти ту брехливу шизануто-дебілкувату молдаво-українську падлоту за геноцид, репресії і мародерство… цих деградованих тварюк тільки винищувати... тут більше нічим не допоможеш.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!