У центрі Львова відновили роботу однієї з найстаріших аптек міста

4519 1
Аптеці зберегли автентичну назву «Аптека на Марійській»
Фото: Наталія Козак

Фото: Наталія Козак

Цього тижня у Львові в приміщенні старої аптеки відкриють аптеку на площі Міцкевича. Тут запрацює одна з аптек D.S, повідомляють власники мережі.

Читайте також: Міськрада проведе інвентаризацію історичних аптек у Львові

У приміщенні зберегли історичний інтер’єр та продаватимуть ліки, медичні та косметичні засоби. Офіційне відкриття запланували на 7 червня. 

Для мережі D.S аптека стала другою старою львівською аптекою, яку відновили, зберігши історичний інтер’єр. Зокрема у 2012 році відновили роботу однієї з найстаріших аптек у Львові на площі Соборній, 1 – «Під Угорською короною».

Нагадаємо, спроби виселити аптеку розпочалися ще з 2015 року. Тоді відбувся судовий процес, після якого суд задовольнив позов НАК «Надра України» і зобов’язав аптеку виселитися. Однак власники аптеки подали апеляцію і виграли справу. У ДП «Західукргеологія», яке є дочірнім підприємством «Надра України», у коментарі Tvoemisto.tv заявили, що термін дії договору оренди закінчився ще у березні торік, проте орендарі приміщення не повернули його власникам.

У липні торік представники мерії зустрілись із керівниками НАК «Надра України» та погодили знайти механізм продовження функціонування аптеки у цьому приміщенні. Пізніше у міській раді повідомили, що орендарі погодились дійти до компромісу, щоб аптека продовжила роботу. 

Наприкінці грудня НАК «Надра України Західукргеологія» підписало договір із ТОВ «Старовинна аптека», аби відкрити тут нову аптеку, оскільки після тривалих конфліктів попередні орендарі таки переїхали за іншою адресою.

Читайте також: Таблетки для історії. Чи збереже Львів ще одну старовинну аптеку

Згідно з даними системи Youcontrol, НАК «Надра України» є держструктурою, якою керує Ярослав Климович. Підприємство зареєстроване за адресою аптеки на Міцкевича, 8.

Довідка

Аптеку на Марійській площі у Львові відкрив у 1922 році Стефан Штенцель, купивши її у Антонія Граблевського, який володів аптекою з 1914 року. У радянські часи тут працював гомеопатичний відділ.

Наталія Козак


Читайте також:
13 Червня, 2019 03:14
Українець Коли відновите на Івана Франка стару аптеку?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!