У Сколе відкриють для туристів інформаційно-екологічний центр з автостоянкою та медпунктом

4512 0
Тут можна буде залишити авто і відправитися у гори.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

У Сколе вже побудували інформаційний центр, який стане стартовою точкою пізнавального маршруту на гору Парашка та екостежки «До Альтани». Тут можна буде отримати інформацію про всі маршрути та екостежки НП у «Сколівських бескидах». Про це Тvoemisto.tv розповів директор НП «Сколівські бескиди» Василь Приндак.

Читайте також: Як виглядає Палац Гредлів, в якому відкриють туристичний центр Карпат

«Тут надаватимуть інформацію туристам про усі екологічні стежки. Буде стоянка, де можна буде залишити машину. Будуть QR-коди для маршрутів, медичний пункт. Також тут буде велика альтанка бойківського типу для туристів», – розповів Василь Приндак.

Наступного року тут облаштують альтанки та мангали, щоб можна було тут зупинитися і відпочити.

З цієї точки можна буде відправитися на гору Парашка (9 км) і на урочище «До Альтани» (2,5 км). При дорозі встановлять вказівник, який орієнтуватиме туристів про інформаційний центр.

Вартість будівництва такого інформаційного центру становить 295 тис грн. Проєкт реалізували завдяки Програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Читайте також: «Зберегти Зарінок». Як ініціативні мешканці перетворили занедбану карпатську галявину у новий простір

Зазначимо, що у НП «Сколівські Бескиди», який охоплює 35 тисяч гектарів лісів, лук та гір Прикарпаття і Карпат, вже розробили 144 км шляхів активного туризму та екологічних стежок. Управління туризму та курортів ЛОДА готує спеціальні маршрути-порадники, куди можна відправитися.

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!